5 Μοντέρνες ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι

Τι πιο όμορφο από τον ερχομό της άνοιξης. Η άνοιξη σηματοδοτεί την ευτυχία, το χρώμα, το φως, την ελπίδα, το νέο ξεκίνημα και την αναγέννηση.

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να διακοσμήσουμε τον χώρο μας, με εύκολες, οικονομικές αλλά ταυτόχρονα μοντέρνες πινελιές, που θα δώσουν μια άλλη διάθεση στον χώρο μας και αυτομάτως θα μας κατακλύσει η χαρά και η θετική διάθεση.

Τώρα που περνάμε όλο μας τον χρόνο σπίτι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξυπνάμε και να βλέπουμε ένα μπουκέτο με μυρωδάτα και πολύχρωμα λουλούδια. Είναι σαν καθημερινά να κάνουμε ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό μας.

Και πιστέψτε μας, τα λουλούδια έχουν τεράστια συμμετοχή στην ψυχολογία και την υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει από το Rutgers University, φάνηκε πως τα λουλούδια βοηθούν στην μείωση του στρες και στη βελτίωση της συναισθηματικής υγείας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα λουλούδια έχουν επίδραση στην διάθεση μας (μείωση της κατάθλιψης και λιγότερο άγχος)
  • Τα λουλούδια μας προκαλούν χαρά (αυξάνουν το αίσθημα ευγνωμοσύνης, της απόλαυσης και αφήνουν το αποτύπωμα τους με ένα χαμόγελο στα χείλη μας)
  • Τα λουλούδια βελτιώνουν τους δεσμούς των ανθρώπων (η παρουσία λουλουδιών σε ένα χώρο, οδηγεί στην σύσφιξη των σχέσεων με το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον)

Επίσης, έρευνα του Harvard University, έδειξε την θετική επίδραση που έχει η υγεία μας, όταν περιβαλλόμαστε καθημερινά από λουλούδια:

  • Μείωση της πρωινής αρνητικότητας, (η επίδραση που προσφέρουν τα λουλούδια όταν τα κοιτάμε το πρωί που ξυπνάμε είναι η μείωση της πρωινής αρνητικότητας)
  • Αύξηση τους αισθήματος της συμπόνιας (τα λουλούδια στον χώρο μας, διεγείρουν το αίσθημα της καλοσύνης και της συμπόνιας μέσα μας)
  • Φυσική και ψυχική τόνωση (τα λουλούδια σε έναν χώρο αυξάνουν την χαρά, την αισιοδοξία, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό)

Ανοιξιάτικα λουλούδια σε κανάτες

Μικρά μπουκέτα με διάφορα χρώματα λουλουδιών

Πασχαλινές συνθέσεις

Αμυγδαλιές

Αγοράστε ή δημιουργήστε μοντέρνα αυγά


 Στεφάνι με λουλούδια

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ποια είναι η επίδραση των λουλουδιών στην υγεία μας;

Βάλτε ένα μπουκέτο λουλούδια στο μπάνιο σας

Πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με λουλούδια

 

Σχετικά άρθρα