Σκουαλάνιο: Ποιο είναι το θαυματουργό συστατικό στο οποίο “ορκίζονται” όλες οι beauty editors;

Το σώμα μας διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα που ενυδατώνει το δέρμα μας. Ωστόσο, αυτό αποδυναμώνεται με την παρόδο του χρόνου, για αυτό πολλές από εμάς στρεφόμαστε στις ενυδατικές κρέμες. Ένα συστατικό, λοιπόν, που αξίζει να λάβετε υπόψη είναι το σκουαλάνιο. Εσείς το έχετε ακουστά;

Τι είναι το σκουαλάνιο;

Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες που προστατεύει το δέρμα από τις καρκινογόνες ουσίες και μιμείται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, αφού αποτελεί περίπου το 10-12% του παραγόμενου λαδιού. 

Ποια είναι τα οφέλη του;

Βαθιά ενυδάτωση

Το σκουαλάνιο χρησιμοποιείται, κυρίως, ως ενυδατική κρέμα, αφήνοντας το δέρμα ελαστικό και δροσερό. Επίσης, εξαιτίας της ομοιότητας που έχει με τα έλαια του προσώπου τείνει να παρέχει τη σωστή ποσότητα υγρασίας, χωρίς υπερβολές.

Αντιγήρανση

Η δεδομένη ουσία παρατείνει τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας, καθώς ελαχιστοποιεί και σε ορισμένες περιπτώσεις καταπολεμά τις λεπτές γραμμές του προσώπου ή ακόμα και τις ρυτίδες, συμβάλλοντας στην επίτευξη μιας πιο ανανεωμένης εμφάνισης.

Μη φαγεσωρογόνο

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι πως είναι μη φαγεσωρογόνο, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας τους. Ναι, ακόμα και από εκείνες που αντιμετωπίζουν ήπια ή βαριάς μορφής ακμή.

Έλεγχος λιπαρότητας

Επειδή το σκουαλάνιο μιμείται τα φυσικά έλαια του δέρματος μας, μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο της λιπαρότητας, καθώς η επιδερμίδα το αναγνωρίζει ως “δικό” της λάδι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγει λιγότερη ποσότητα. Συνεπώς, είναι ιδανικό για όσες αντιμετωπίζουν έντονη λιπαρότητα.

Έντονες κηλίδες

Πολλές γυναίκες έχουν στο πρόσωπο τους έντονες κηλίδες και στίγματα, τα οποία επιδεινώνονται την καλοκαιρινή περίοδο. Αν είστε μια από αυτές, τότε το σκουαλάνιο είναι ο “σύμμαχος” σας. Ειδικότερα, εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του προλαμβάνει και βελτιώνει τις σκουρόχρωμες κηλίδες, φωτίζοντας και εξομαλύνοντας την επιδερμίδα σας.

Μείωση ερυθρότητας

Και ποια από εμάς δεν έχει, έστω και σε μικρό βαθμό, ερυθρότητα στο δέρμα της; Κι όμως, έφτασε η στιγμή να την περιορίσουμε και να την καταπολεμήσουμε σε συνεργασία με το σκουαλάνιο, το οποίο αναζωογονεί την επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση της.

Πώς να το εντάξετε στη ρουτίνα σας;

  • Καθαρίστε το πρόσωπο με ένα ήπιο καθαριστικό.
  • Εφαρμόστε toner, ορούς και θεραπείες που ακολουθείτε.
  • Βάλτε μερικές σταγόνες από το σκουαλάνιο στα δάχτυλα σας και απλώστε το σε πρόσωπο και λαιμό.
  • Εφαρμόστε την αντηλιακή σας. (Για τις πρωινές ώρες μόνο)

Συνεπώς, το σκουαλάνιο ήρθε για να μείνει, αφού αποτελεί το συστατικό που θα μας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας ή από κάποιο γνωστό πολυκατάστημα με προϊόντα ομορφιάς και να επωφεληθείτε από τα αξιοθαύμαστα οφέλη που έχει για το δέρμα σας. Ας παραμείνουμε για πάντα νέες, φρέσκες, δροσερές και αναζωογονημένες με τη συμβολή του σκουαλάνιου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Υαλουρονικό οξύ: Το θαυματουργό συστατικό που πρέπει να εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας

Αντηλιακό: Ποιο πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία και τον δερματικό σας τύπο

Πηγές

https://www.healthline.com/health/squalane#skin-benefits

https://www.byrdie.com/best-products-squalane-squalene-difference-dry-skin-4799792

https://fleurandbee.com/blogs/news/squalane-for-skin

Σχετικά άρθρα