Η ξαφνική αποχώρηση της Simone Biles: Η κατάρρευση της ψυχικής της υγείας, η υιοθεσία και τα ναρκωτικά, η σεξουαλική κακοποίηση και η κατηγορία για φόνο

Χθες Τρίτη 27 Ιουλίου του 2021, η κορυφαία Αμερικανίδα αθλήτρια Simone Biles, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω ψυχικής αστάθειας.

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε η ίδια: “Πρέπει να βάλω στην άκρη την υπερηφάνεια μου και να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία, γιατί στο τέλος της ημέρας είμαστε άνθρωποι και όχι αθλητές”.

Η 24χρονη γυμνάστρια συγκλόνισε με την εξομολόγηση της, αφού όλος τόσο ο Αμερικανικός λαός, όσο και όλος ο πλανήτης περίμενε να δει τη αθλήτρια να θριαμβεύει και να κερδίζει για ακόμα μια φορά πολλά χρυσά μετάλλια.

Όμως από ότι φάνηκε τελικά όλη αυτή η πίεση και η προσδοκία του κόσμου, ήταν η αιτία για την μεγάλη αποχώρηση της αθλήτριας, αφού σε συνέντευξη της δήλωσε πως: “Κατά καιρούς αισθάνομαι ότι έχω όλο το βάρος του κόσμου στους ώμους μου”.

Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, η Simone Biles είπε ότι ένιωσε μια πίεση σε αντίθεση με οτιδήποτε είχε βιώσει σε προηγούμενους αγώνες. “Ήταν μια μακρά εβδομάδα, μια μακρά διαδικασία Ολυμπιακών Αγώνων, μια μεγάλη χρονιά. Νομίζω ότι είμαστε πολύ αγχωμένοι. Πρέπει να είμαστε εδώ διασκεδάζοντας και αυτό δεν ισχύει”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια: Τα ναρκωτικά και η υιοθεσία

Η Simone πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού ο πατέρας της την εγκατέλειψε μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια της και η μητέρα της είχε πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Έτσι η μικρή Simone και τα αδέρφια της έπρεπε να βρουν άλλη οικογένεια. Σε αυτό βοήθησαν οι γείτονες όπου ανησυχούσαν για την κατάσταση τους. Μια θεία της που ζούσε στο Οχάιο πήρε τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της και ο παππούς της, Ρον και η δεύτερη σύζυγός του, η Νέλι την υιοθέτησαν και τη μεγάλωσαν μαζί.

Μετά την υιοθεσία, η Σιμόν δεν θα έβλεπε τη μητέρα της για έξι χρόνια. Όπως δήλωσε όμως η ίδια η μητέρα “Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τα παιδιά μου, αλλά έπρεπε να το κάνω γιατί δεν μπορούσα να τα φροντίσω. Έπαιρνα ακόμα ναρκωτικά και ο παππούς τους δεν ήθελε να πηγαίνω και να μπαίνω στη ζωή τους εφόσον δεν ήμουν καθαρή”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Το μεγάλο της όνειρο να γίνει διάσημη

Η μικρή Σιμόν είχε ως όνειρό να δει το πρόσωπό της σε εξώφυλλο περιοδικού. Θα έπρεπε όμως να πάρει μια σκληρή απόφαση για την ζωή της. Έτσι εγκατέλειψε το σχολείο και όλη τη διασκέδαση με τους συμμαθητές της, ώστε να μπορεί να προπονηθεί περισσότερο.
“Ήμουν τόσο μοναχική” δηλώνει η ίδια Έχασα, όλη μου την παιδική ηλικία, τους φίλους μου, το σχολείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Η κατηγορία για φόνο και το ασταμάτητο μαρτύριο της ίδιας

Για χρόνια ο αδερφός της, Τέβιν Μπάιλς – Τόμας, αντιμετώπιζε κατηγορίες για φόνο, ανθρωποκτονία, κακομεταχείριση και ψευδορκία, αλλά τον Ιούνιο του 2021 αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Το περιστατικό έχεις ως εξής: Ο αδερφός της συνελήφθη τον Αύγουστο του 2019 επειδή φέρεται ότι πυροβόλησε τρία άτομα σε ένα πάρτι στο Κλίβελαντ του Οχάιο, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπου σκοτώθηκαν η 19χρονη Ντελβάντε Τζόνσον, ο 21χρονος Τόσαν Μπανκς και ο 23χρονος Ντέβαν Γκίμπσον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης

Στις 18 Ιανουαρίου 2018, η Σιμόν μέσω μιας δήλωσης της στο Twitter, επιβεεβίωσε ότι ο πρώην γιατρός Γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νασάρ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Πράγμα που μας επιβεβαιώνει πως ο κλάδος του αθλητισμού κρύβει μερικές φορές και περίεργα και σκοτεινά σημεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Τι δηλώνουν άλλοι μεγάλοι αθλητές σε σχέση με την αποχώρηση της και το στίγμα της ψυχικής υγείας;

«Δεν μπορούμε πλέον να το κρύψουμε κάτω από το χαλί»

Στο πλευρό της Simone Biles βρέθηκε και ο κορυφαίος πρωταθλητής κολύμβησης, Μάικλ Φελπς. Ο ίδιος τόνισε πως: “Δεν μπορούμε πλέον να κρύβουμε τα προβλήματα ψυχικής υγείας κάτω από το χαλί και πως η ψυχική υγεία των αθλητών πρέπει να γίνει προτεραιότητα”.

Τι λένε οι έρευνες;

Το 35% των επαγγελματιών αθλητών αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία, από διατροφικές διαταραχές και εξάντληση έως κατάθλιψη και άγχος.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ήταν πολύ πιο κοινό για τους αθλητές να μιλούν για τις διαταραχές της διάθεσης τους ή για κάποια ψυχική ασθένεια που αντιμετώπιζαν μετά τη συνταξιοδότηση τους, όμως πλέον φαίνεται τα πράγματα να έχουν αλλάξει και τα μάτια και τα αυτιά να είναι πιο ανοιχτά και συνειδητοποιημένα από ότι παλιά.

Οι τεράστιες διακρίσεις μιας ακόμα τεράστιας αθλήτριας

Η Μπάιλς έχει αναδειχθεί πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο ατομικό σύνθετο (2013, 2014, 2015, 2018, 2019), τρεις φορές στη δοκό ισορροπίας (2014, 2015, 2019), πέντε φορές στις ασκήσεις εδάφους (2013, 2014, 2015, 2018, 2019) και δύο φορές στο άλμα (2018, 2019). Έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι 3 αθλητές που παρά το άσθμα, βγήκαν Ολυμπιονίκες

3 αγαπημένες celebrities που πολεμάνε καθημερινά το κοικωνικό στίγμα της κατάθλιψης

4 celebrities με χρόνιες κρίσεις άγχους

Σχετικά άρθρα