Το δικό σας ερώτημα: Ο άντρας μου πλέον δεν βρίσκει τη διάθεση να συνευρεθούμε ερωτικά. Τι μπορώ να κάνω για να τον κερδίσω πίσω σεξουαλικά και να σώσω τον γάμο μας;

26 ετών. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 2 χρόνια και έχουμε αποκτήσει ένα παιδάκι τον τελευταίο χρόνο. Νιώθω πως η σχέση μας περνάει κρίση παρά το μικρό της ηλικίας μας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, έχουμε θέμα στο σεξ. Ο άντρας μου πλέον δεν βρίσκει τη διάθεση να συνευρεθούμε ερωτικά, με τις δικαιολογίες της δουλειά και της κούρασης. Εγώ όμως αγχώνομαι μήπως βαρέθηκε τις υποχρεώσεις του γάμου και δεν του βγαίνει το σεξουαλικό κομμάτι. Ή ακόμη χειρότερα μήπως βαρέθηκε εμένα και τις πιέσεις με το παιδί και έχει βρει κάποια άλλη. Τι κόλπα μπορώ να κάνω για να τον κερδίσω πίσω σεξουαλικά και να σώσω τον γάμο μας;

Στο ερώτημα σας απάντησε η Σοφία Μπεκιάρη, Ψυχολόγος και η Ομάδα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Αγαπητή φίλη,

Καταρχάς, είναι αξιοσημείωτο στις μέρες μας το γεγονός πως σε τόσο μικρή ηλικία, εσύ και ο άνδρας σου έχετε καταφέρει να φτιάξετε μία οικογένεια. Ένας γάμος στα είκοσι τέσσερα, και ένα παιδί στα είκοσι πέντε, είναι δύο ευχάριστα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αλλαγές στην καθημερινότητά σας σίγουρα ποικίλλουν, ειδικά και με τον ερχομό του μωρού σας, και έχετε κληθεί και οι δύο να προσαρμοστείτε και να αντιμετωπίσετε τις νέες αυτές απρόσμενες προκλήσεις. Θεωρητικά, καλείστε να αναλάβετε νέους ρόλους, δηλαδή, αυτή του πατέρα και της μητέρας, υπεύθυνοι για την σωστή ανατροφή του παιδιού. Η ευθύνη αυτή ταξινομείται από την συντροφικότητα μέχρι και την οικονομική φροντίδα.

Παρόλα αυτά οι ευθύνες αυτές μοιράζονται, και από όσα αναφέρεις, ο άνδρας σου δε βρίσκει διάθεση για να συνευρεθείτε ερωτικά λόγω του επαγγέλματός του και της αυξημένης του κούρασης. Είναι πολύ λογικό αυτή την περίοδο από τη πλευρά του να έχει επιπλέον οικονομικά βάρη για τις ανάγκες του παιδιού σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να του υπενθυμίσεις,  πως ο ρόλος του πατέρα δεν αναιρεί τις υπόλοιπες ταυτότητες που ήδη έχει. Μέσω μίας απλής κουβέντας δηλαδή, μπορείς να του εξηγήσεις πως δεν παύει να είναι ακόμη ένας σύζυγος, εραστής, φίλος και παιδί των γονιών του. Εκτός από αυτή την κουβέντα θα μπορούσες να του επικοινωνήσεις όλες σου τις ανησυχίες σε σχέση με τους προβληματισμούς που προανέφερες στην ερώτησή σου. Όπως και εκείνος είναι σύζυγός σου, έτσι και εσύ είσαι η σύζυγός του. Επομένως, η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες προς εκείνον, θα ήταν ιδανικές για την βελτίωση της λεκτικής σας επικοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο, οι ρόλοι ενδιαφέροντος, δηλαδή αυτή του συζύγου και του εραστή, θα είναι ευκολότερα προσβάσιμοι. Οι επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πως τα ζευγάρια με καλύτερη επικοινωνία έχουν και καλύτερη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση. Οπότε το καλύτερο κόλπο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις είναι η επικοινωνία σας, ώστε κανένας από τους δύο να μην νιώθει το αίσθημα αποξένωσης, αλλά αυτό της αγάπης και της συντροφικότητας.

Η επαναδραστηριοποίηση της σχέσης σας θα επέλθει, μόλις νιώσετε ο ένας κοντά στον άλλον και τα σεξουαλικά κόλπα θα βγουν από μέσα σου ασυνείδητα. Ούτως ή άλλως, ο σύζυγός σου, σε παντρεύτηκε για κάποιους λόγους, συμπεριλαμβανόμενου και του σεξουαλικού. Οπότε μην αγχώνεσαι, ένα ωραίο επικοινωνιακό δείπνο θα καταλήξει σε ένα ακόμη νοστιμότερο επιδόρπιο.

Σοφία Μπεκιάρη, Ψυχολόγος                                                                                                          

και η Ομάδα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου,  

Μιχαλακοπούλου 58,                                                                                                                                                

Τ.Κ. 115 28, Αθήνα                                                                                                                                             

Τηλέφωνο 2107233102, 2107294065,                                                                                                        

Ιστότοπος http://www.sexmedic.gr/

https://www.facebook.com/ellsinstitouto/ 

https://www.youtube.com/channel/UCU51UY1CT3QL0o1IH5C4aaA   

https://www.instagram.com/ellsinstitute/

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ο σύντροφος μου θέλει να τον βρίζω στο σεξ. Υπάρχει περίπτωση η συμπεριφορά του να γίνει πιο επιθετική;

 

Σχετικά άρθρα