Οι γονείς μου παρεμβαίνουν στη σχέση μου,κοντεύω να χωρίσω εξαιτίας τους. Είμαι σε απόγνωση. Τι να κάνω;

“Καλησπέρα είμαι 20 χρόνων και έχω μια σχέση σχεδόν δυο χρόνια με το αγόρι μου. Και όπως είναι λογικό θελουμε να μείνουμε μαζί στην πόλη που σπουδάζω. Είμαστε μαζί από απόσταση αυτά τα δύο χρόνια γιατί δούλευε στην Αγγλία και εγώ σπούδαζα εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας αν και αυτό δεν έχει σχέση γιατί και αυτός δεν είναι από τα μέρη μου αλλά είναι από άλλο νησί. Πήραμε την απόφαση να το επισημοποιήσουμε για να είναι πιο εύκολο για εμάς, αντιθέτως είναι ακόμα πιο δύσκολο για να πάω να τον δω πρέπει να πάρω όχι άδεια μια εβδομάδα νωρίτερα αλλά και μήνα ίσως χρειαστεί.

Για το θέμα της συγκατοίκησης δεν ακούνε κουβέντα σε κατάσταση πολύ άσχημου καβγά με αποτέλεσμα που κοντέψαμε να χωρίσουμε λόγω των γονιών μου. Αυτός άφησε την Αγγλία μόνιμα για να μείνουμε μαζί και οι δικοί μου δεν μου επιτρέπουν τίποτα που στην ουσία θεωρούμαστε και αρραβωνιασμένοι. Με όσους έχω συζήτηση μου έχουν πει να φύγω να μαζέψω τα πράγματα μου το ίδιο και το αγόρι μου γιατί δεν γίνεται στην σχέση μας να κάνουν κουμάντο οι άλλοι και όχι εμείς. Είμαι σε απόγνωση. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Υποθέτω με όσα λέτε ότι μένετε με τους γονείς σας, οπότε το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσετε να μένετε μαζί τους ή θα συγκατοικήσετε με το αγόρι σας. Φαίνεται να έχουν αναδυθεί μέσα σας πολλά διαφορετικά συναισθήματα και γιαυτό να υπάρχει η απόγνωση και η δυσκολία απόφασης. Σκεφτείτε ίσως πιο απλά. Κάποιες φορές μεγενθύνουμε τις καταστάσεις. Αναρωτιέμαι, εφόσον όπως καταλαβαίνω αυτό που επιθυμείτε είναι η συγκατοίκηση, τί σας δυσκολεύει στο να το πραγματοποιήσετε; Θα βοηθούσε επομένως να σκεφτείτε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε απόφασης. Μόνο εσείς μέσα σας γνωρίζετε εάν είστε έτοιμη για αυτή την απόφαση αυτή τη χρονική στιγμή ή εάν θέλετε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να είστε περισσότερο σίγουρη για το τί θα κάνετε. Ακούστε λοιπόν την καρδιά σας. Εκείνη γνωρίζει την κατάλληλη στιγμή της κάθε απόφασης.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: [email protected]
drasipsyhis.gr

https://www.facebook.com/drasipsyhis/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Συναισθηματικό δίλημμα: Από τη μια εκείνος, από την άλλη οι γονείς μου

Σχετικά άρθρα