Χρήσιμες συμβουλές για να πάρεις τον χρόνο σου ως νέα μαμά!

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, πάντα φέρνει μια γλυκιά αναστάτωση στις συνήθειες των ανθρώπων, ειδικά εάν συνδυάζεται με δουλειά, άγχος και αρκετό τρέξιμο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως ως νέοι γονείς προκειμένου να ενταχτούμε ομαλά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα;

Σίγουρα τα πράγματα θέλουν χρόνο και δεν μπορούν να επανέλθουν από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς το μωράκι έχει ανάγκες τις οποίες πρέπει να εξυπηρετήσετε. Οπότε σίγουρα για αρχή θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να χαρείτε τη νέα σας καθημερινότητα και ρουτίνα και να αφήσετε για λίγο τις προηγούμενες συνήθειες, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα έρθουν σύντομα.

Τα θέλω μας και ο χρόνος για τον εαυτό μας είναι εδώ και τον έχουμε ανάγκη!

Ποιος είπε πως δύο νέοι γονείς δεν μπορούν να πάρουν ένα διάλειμμα και να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους; Για αρχή ζήτα τη βοήθεια των γονιών ή των πεθερικών σου. Δύο χέρια πάντα είναι καλύτερα από ένα και σίγουρα για να σε μεγάλωσαν, σημαίνει πως κάτι έκαναν καλά. Μην διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια τους, καταλαβαίνω πως μερικοί γονείς έχουν παλαιομοδίτικες τεχνικές, όμως με σωστή συζήτηση και επίβλεψη τις πρώτες φορές, μπορείς να χαρείς τον ελεύθερο σου χρόνο όπως εσύ αγαπάς, μακριά από έγνοιες και στεναχώριες.

Ένας άλλος ωραίος τρόπος να πάρεις τον χρόνο σου, είναι την ώρα που κοιμάται το μωρό σου να ξεκινήσεις διαλογισμό. Μπορεί στην αρχή και ειδικά άμα δεν το έχεις δοκιμάσει ξανά να σου φανεί παράξενο, όμως στη συνέχεια θα δεις τα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα σου χαρίσουν αυτά τα λίγα λεπτά απομόνωσης και ξεγνοιασιάς. Με τον διαλογισμό θα μπορέσεις να καθαρίσεις το κεφάλι σου από σκέψεις που σε στρεσάρουν και να κάνεις ένα βήμα πίσω από πράγματα. Με λίγα λόγια να τα δεις σαν ένας εξωτερικός παρατηρητής.

Αφιέρωσε έστω και 5 λεπτά την εβδομάδα σε γυμναστική. Δες εσύ το πρόγραμμα που σου ταιριάζει καλύτερα χρονικά και εκμεταλλεύσου τη στιγμή. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να νιώσεις ξανά παραγωγική, θα αυξήσει τη διάθεση σου λόγω των ορμονών που εκκρίνονται, θα σε βοηθήσει να μπεις σιγά σιγά σε μια φόρμα για την απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης και τέλος θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με το εγώ σου, γιατί θα έχεις εκπληρώσει έναν νέο στόχο.

Τέλος και πιο σημαντικό, βγες βόλτα. Μπορεί στην αρχή να σε τρομάζει ή να διστάζεις να κάνεις ένα τόσο μεγάλο βήμα, αλλά το να βγεις από το σπίτι θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα με μια άλλη, πιο καθαρή ματιά. Γενικά ο εγκλεισμός όπως συνειδητοποιήσαμε και φέτος, δεν βοηθάει όταν γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα λόγο παραπάνω όταν έχεις γεννήσει το μωρό σου και η επιλόχειος κατάθλιψη παραμονεύει. Σίγουρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είσαι από επάνω του, όμως αυτό δεν σημαίνει πως και εσύ δεν έχεις ανάγκες. Οπότε πάρε τον χρόνο σου, δες τις επιλογές σου και κάνε μια βόλτα για εσένα. Ιδανικά επέλεξε ένα μέρος που σε χαλαρώνει, όπως πάρκο ή θάλασσα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πρώτη φορά μαμά: Η στιγμή της μεγάλης… συνάντησης με το μωρό σου!

 

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα