5 Φυτά εσωτερικού χώρου που υπόσχονται καλή τύχη!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική, αφού έχουν την ικανότητα να αφήνουν το στίγμα τους με τα όμορφα χρώματα και αρώματα τους. Τα φυτά όμως εκτός από καλλωπιστικούς λόγους χρησιμοποιούνται πολύ έντονα και για θεραπευτικούς και ενεργιακούς λόγους από το Feng Shui. Στις μέρες μας, το Feng Shui, σημαίνει η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, ούτως ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια και ευημερία. Κοινή βάση του Feng Shui, είναι το λεγόμενο “τσι” το οποίο είναι ενέργεια και βρίσκεται παντού. Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη.

Πάμε όμως να δούμε ποια 5 φυτά εσωτερικού χώρου προτείνει το Feng Shui ως τα ιδανικά για ένα σπίτι με καλή τύχη, ενέργεια και ευημερία;

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο εκτός από άκρως θεραπευτικό βότανο κατά των στομαχικών και καρδιαγγειακών ενοχλήσεων καθώς και νευραλγιών, αποτελεί και σπουδαίο φυτό για το Feng Shui, αφού προσφέρει καλοτυχία και και θετική ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί προτείνουν να κάψεις λίγα φύλλα φασκόμηλου προκειμένου να φύγει η αρνητική ενέργεια από τον χώρο.

Βασιλικός

Ο βασιλικός ή αλλιώς το φυτό του Αγίου Ιωσήφ, κατάγεται από την Ινδία ή το Ιράν και εκτός από την Ιταλία που όλοι γνωρίζουμε τη χρησιμότητα και δημοτικότητα του, ο βασιλικός αποτελεί σπουδαίο κομμάτι και της Ασιατικής κουλτούρας. Πιο συγκεκριμένα είναι γνωστό στην Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Βιετνάμ, Καμπότζη, Λαός, Ταϊβάν. Όσον αφορά τις θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστός για την αντικαρκινική, την αντιφλεγμονώδη και την αντιπυρετική του δράση, καθώς επίσης βοηθά στον διαβήτη, τις στομαχικές ενοχλήσεις και το άσθμα. Τώρα όσον αφορά το Feng Shui, ο βασιλικός διώχνει τα κουνούπια, καθαρίζει την ατμόσφαιρα εκμπεποντας οξυγόνο και απορροφά τους βλαβερούς μικροοργανισμούς στον αέρα.

Κάκτος

Ο κάκτος λόγω των αγκαθιών που έχει περιορίζει την αρνητική ενέργεια να μπει στον χώρο, ενώ απορροφά και την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από βλαβερές ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητό υπολογιστές κλπ, οπότε αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα σπίτι.

Παχίρα

Η παχίρα ή αλλιώς το φυτό που φέρνει χρήματα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ διάσημο αφού το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στα σαλόνια των σπιτιών μας. Η παχίρα όπως είπαμε και πριν φημολογείται πως είναι ικανή να φέρει χρήματα καθώς και θετική ενέργεια, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και αποτελεί την ιδανική λύση για ένα γραφείο ή διαμέρισμα.

Μπαμπού

Το μπαμπού ή αλλιώς Ινδικός κάλαμος, αποτελεί ίσως το πιο σπουδαίο φυτό σε όλη την Ασία, αφού αποτελεί σύμβολο καλής τύχης και καλής υγείας. Τέλος το ξύλο του μπαμπού αντιπροσωπεύει το σώμα μας  και έτσι επηρεάζει σημαντικά τη σωματική μας υγεία και ενέργεια.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

4 φυτά εσωτερικού χώρου, ιδανικά για ένα σπίτι ή γραφείο με υγρασία

5 καλοκαιρινά λουλούδια να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας που αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες

Σχετικά άρθρα