Πως μια γυναίκα μεγαλώνοντας θα προστατέψει την ευαίσθητη πλευρά της; Μάθε πως να είσαι ο εαυτός σου!

Mε την υποστήριξη της TENA και των TENA lights που προστατεύουν την ευαίσθητη πλευρά των γυναικών.

Πάντα οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, φέρνουν και τις μεγαλύτερες εσωτερικές συγκρούσεις. Ένα μικρό δείγμα αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης/ανασκόπησης, ήταν και η φετινή χρόνια, που μας έφερε όσο καμία άλλη απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και σε όλα αυτά που για χρόνια είχαμε καταπιέσει. Κάτι παρόμοιο λοιπόν συμβαίνει και στις γυναίκες μετά τα 40. Ανακαλύπτουν πως ξαφνικά ζουν μια ζωή που δεν τους ταιριάζει, με μια δουλειά που δεν τις κάνει χαρούμενες και έναν σύζυγο που δεν τις βλέπει πλέον όπως παλιά, αφού το σώμα τους αρχίζει και “κρεμάει”. Και αρχίζουν σαν ντόμινο τα ερωτήματα: Τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή μου; Έζησα μια ζωή για τους άλλους ή για εμένα; Και τότε είναι που γίνεσαι πιο δυνατή και αναγεννιέσαι από τις φλόγες σου, αφού καταλαβαίνεις πως είσαι πιο ώριμη από ποτέ για να αποδεχτείς οποιαδήποτε φυσική αλλαγή έρθει στη ζωή σου.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως το γήρας είναι αναπόφευκτο. Όμως αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε, είναι να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας. Να αποδεχτούμε τις ρυτίδες μας και να τις αγκαλιάσουμε, άλλωστε τα σημάδια στο πρόσωπο μας είναι η ζωή μας όλη. Οι χαρές, οι λύπες μας, ο ενθουσιασμός, ο θυμός μας. Σίγουρα μπορεί για κάποια από αυτά να μην είμαστε περήφανοι, όμως πλέον έχουμε τη γνώση και την ωριμότητα για να μάθουμε από αυτά και να τα αφήσουμε στο παρελθόν χωρίς να μας επηρεάζουν συναισθηματικά.

Η ζωή είναι πολύ μικρή και ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που παίρνεις καθώς μεγαλώνεις, είναι πως πλέον δεν χρειάζεται να ξοδεύεις το χρόνο σου ικανοποιώντας τους πάντες και τα πάντα. Πλέον σε γεμίζει περισσότερο να περνάς τις στιγμές σου με άτομα που σε αγαπούν και αγαπάς. Με λίγα λόγια βάζεις για πρώτη φορά προτεραιότητα τον εαυτό σου, βάζεις εσένα πάνω από τα θέλω των άλλων. Μην αφήσεις να έρθει εκείνη η ημέρα που θα ξυπνήσεις και θα δεις έναν ξένο στο καθρέφτη.

Ποιος είπε πως το σεξ σταματάει στα 30; Ίσα ίσα όσο μεγαλώνεις ξέρεις τι θέλεις, τι είναι αυτό που σου αρέσει και πλέον δεν έχεις ντροπές και συστολές να το ζητήσεις. Το μυστικό είναι να νιώθεις καλά με τον με εσένα. Τι και εάν έχεις ρυτίδες; Τι και εάν δεν είσαι όπως παλιά; Συστήσου ξανά στον εαυτό σου και αυτή τη φορά φρόντισε να τον αγκαλιάσεις. Ούτως η άλλος η ερωτική επιθυμία δεν κοιτάει λεπτομέρειες. Αφήσου στο συναίσθημα και άστο να σε συνεπάρει. Σίγουρα θα ανακαλύψεις πράγματα που πιο πριν δεν γνώριζες.

Η κλιμακτήριος περιμένει στη γωνία, πράγμα που σημαίνει πως το σώμα μας θα αλλάζει. Τα κιλά θα αυξομειώνονται, τα μαλλιά θα αραιώσουν, θα σταματήσει η περίοδος, θα χάσουμε τη δυνατότητα να γίνουμε μητέρες και οι εκρήξεις συναισθημάτων θα είναι μεγάλες, αφού πλέον οι ορμόνες μας δεν θα είναι υπό έλεγχο. Όμως όλα αυτά μας δίνουν ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής μας. Μας κινητοποιούν και μας κάνουν να προσπαθήσουμε για εμάς και για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα που μέχρι παλαιότερα να φοβόμασταν ή να μην είχαμε το χρόνο, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, χορό ή και διαλογισμό. Όλες αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να βρούμε την αρμονία που αναζητάμε, να χτίσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση μας και το πιο σημαντικό να γεμίσουμε με νέες εμπειρίες τη ζωή μας.

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου σε κάθε του αλλαγή! Βρες την αυτοπεποίθηση που κρύβεις μέσα σου και γίνε το πρότυπο γυναίκας που πάντα ήθελες να είσαι. Τι και εάν έχεις ρυτίδες, τι και εάν έχεις παραπάνω κιλά, μια νέα ζωή τώρα ξεκινάει και σε περιμένει να την αρπάξεις από τα μαλλιά. Μια νέα ευκαιρία σου δίνεται απλόχερα, μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Πλέον έχεις όλη τη γνώση που χρειάζεσαι προκειμένου να είσαι ευτυχισμένη και καλά με τον εαυτό σου. Και να θυμάσαι πως μια φορά ζούμε, οπότε άδραξε την ημέρα και εκμεταλλεύσου κάθε αλλαγή, μικρή ή μεγάλη στη ζωή σου!

Mε την υποστήριξη της TENA και των TENA lights που προστατεύουν την ευαίσθητη πλευρά των γυναικών.

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα