Αυθεντικό ιταλικό σκορδόψωμο, γεμιστό με τυρί

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ιταλικό ψωμί
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 χούφτες φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 100 ml ή Μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή βούτυρο αν προτιμάτε τη γαλλική μέθοδο)
  • 130 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε τις 6 σκελίδες σκόρδο.

Βήμα 2 Πλύνετε και στεγνώστε τον μαϊντανό σας με πετσέτα.

Βήμα 3 Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ και ανακατέψτε.

Βήμα 4 Κόψτε το ιταλικό ψωμί σας στη μέση (κατά μήκος).

Βήμα 5 Ρίξτε ένα κουτάλι με το μείγμα λαδιού-σκόρδου στο ψωμί σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα καλυμμένα.

Βήμα 6 Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 7 Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200ºC.

Βήμα 8 Όσο ψήνεται το ψωμί, τρίβουμε το τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 9 Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο, ξετυλίγετε από το αλουμινόχαρτο, το κόβετε στη μέση ώστε να είναι σε δύο κομμάτια και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.

Βήμα 10 Από πάνω βάζουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Βήμα 11 Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί στους 200ºC .

(Μικρές συμβουλές: Η αντικατάσταση του ελαιολάδου με φρέσκο ​​λιωμένο βούτυρο θα του δώσει πιο πλούσια γεύση. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το σκόρδο με ανάμεικτα βότανα εάν ανησυχείτε για την αναπνοή του σκόρδου. Σερβίρετε πάντα ζεστό.)

Ανακάλυψε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Απολαυστική μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό!

Σχετικά άρθρα