Θα χάσω το εξάμηνο και θα φταίει η οικογένεια μου για αυτό, τι πρέπει να κάνω για να τους πείσω να φύγω;

Είμαι 21 χρόνων και εδώ και σχεδόν 5 χρόνια είμαι σε σχέση με τον σύντροφο μου που είναι 23. Ένα βράδυ ήρθε έτσι ξαφνικά ο πατέρας μου για να με πάρει από την πόλη που σπουδάζω (που τυχαίνει να είναι και η πόλη που μένει ο σύντροφος μου) και να με γυρίσει στο πατρικό μου. Αυτό έγινε επειδή τους είπα ότι θα έρθω για 25η Μαρτίου και τελικά είπα να έρθω 1 εβδομάδα μετά και συνέχεια τους έλεγα ότι θα έρθω την επόμενη μέρα. Από τότε που γύρισα στο πατρικό μου δεν με αφήνουν να φύγω.

Μου λένε συνέχεια όλα τα αρνητικά του συντρόφου μου (κυρίως για τα οικονομικά) και δεν με πιστεύουν όταν τους λέω για τα θετικά του. Επίσης μου ξενοικιάζουν το φοιτητικό μου σπίτι και στην ουσία θέλουν να χάσω το εξάμηνο. Εγώ και ο σύντροφος μου αγαπιόμαστε πολύ και δεν μπορούμε να είμαστε χώρια. Αυτές τις μέρες τελειώνουν οι διακοπές του Πάσχα και πρέπει να πάω στην σχολή μου, έστω στα εργαστήρια, αλλιώς θα χάσω το εξάμηνο και θα φταίει η οικογένεια μου για αυτό. Τι πρέπει να κάνω για να τους πείσω να φύγω;

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Υφαντή

Σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σας!

Είναι πολύ αποκαρδιωτικό όταν η ίδια η οικογένεια σας, σας σαμποτάρει! Προσπαθήστε να κρατήσετε την αντοχή σας και να βρείτε τρόπους να επιβιώσετε χωρίς να εξαρτάστε από εκείνους! Δεν πειράζει εάν χάσετε ένα εξάμηνο, παρόλο που θα είναι πολύ δυσάρεστο!

Σημασία έχει να βρείτε τρόπους μακροπρόθεσμα να θέσετε τα όρια σας, αλλά και να μπορέσετε να ζείτε αυτόνομα με τους ανθρώπους που εσείς επιλέγετε. Στην ηλικία των 21 μπορεί να μην έχετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις ενός μεγαλύτερου ενήλικα , αλλά δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σας φυλακίζει ή να σας στερεί τις επιθυμίες σας.

Για ότι χρειαστείτε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Σας εύχομαι τα καλύτερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο!

 

Με εκτίμηση,

Σοφία Υφαντή, ΜΑ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

τηλ: 6978842612

email: [email protected]

website: www.sofiayfanti.gr

Κηφισιά & Παλλήνη Αττικής

Σχετικά άρθρα