Φοβάμαι πολύ για εκείνην και δεν καταλαβαίνει ότι είναι μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον

Γεια σας, θα ήθελα μια βοήθεια η κολλητή μου βιώνει πολύ άσχημη συμπεριφορά από το αγόρι της δεν θέλει να την αφήνει να βγαίνει με εμάς που είμαστε φίλες της γιατί λέει ότι της βάζουμε λόγια την παίρνει τηλέφωνα την απειλεί. Όταν αυτή λέει πως θα τον χωρίσει αλλάζει στάση κλαίει και την παρακαλάει. Φοβάμαι πολύ για εκείνην και δεν καταλαβαίνει ότι είναι μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον. Τι μπορώ να κάνω για να αφήσει αυτόν τον άνθρωπο μακριά της;

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Υφαντή

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σας!

Πολλές φορές μας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας όταν μας το λένε οι άλλοι και δεν το επιλέγουμε οι ίδιοι, ακόμα και εάν είναι για το καλό μας. Αυτό συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους, είτε από αντίδραση, είτε επειδή δεν βλέπουμε τα πράγματα καθαρά όταν είμαστε μέσα σε μια κατάσταση, είτε επειδή δεν νιώθουμε αρκετά δυνατοί κα.

Είναι καλό να παραμείνετε κοντά στη φίλη σας, ίσως να της εξηγήσετε μέσα από κάποια επιστημονικά άρθρα της έννοια της συνεξάρτησης και επίσης να της εξηγήσετε πως είστε εκεί αν σας χρειαστεί. Θέλετε να ξέρει πως είστε μια ασφάλεια για εκείνη και ένας άνθρωπος που θα τη δεχτεί όπως είναι , ακόμα και με τις λάθος επιλογές της.

Μην την κρίνετε για τις επιλογές της, απλά παραμείνετε εκεί με όποιον τρόπο χρειάζεται.

Μπορείτε επίσης να την ενθαρρύνετε να ξεκινήσει κάποιου είδους θεραπεία τόσο για υποστήριξη, όσο και για την ασφάλεια της όπως λέτε και εσείς. Ουσιαστικά μιλώντας σε εσάς για το πρόβλημα της είναι ένας τρόπος να σας ζητήσει βοήθεια.

Έχετε υπόψιν σας πως δεν επιλέγουνε τυχαία ανθρώπους που μας κάνουν κακό … ίσως η συγκεκριμένη σχέση να αποτελεί  μια συνθήκη που μπορεί να κάνει τη φίλη σας να δει καλύτερα γιατί επέλεξε έναν άνθρωπο που την απειλεί, την περιορίζει και την δυστυχεί.

Μέσα από το μήνυμα σας δεν μπορώ να εκτιμήσω αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι επικίνδυνος , αλλά θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο είτε με κάποιον ειδικό, είτε με κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία σας, ώστε να δούμε το ζήτημα που σας απασχολεί μαζί! Δεν είστε μόνοι σας σε αυτό! Η βοήθεια είναι πάντα εκεί αρκεί να την ζητήσετε!

Σοφία Υφαντή, ΜΑ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

τηλ: 6978842612

email: [email protected]

website: www.sofiayfanti.gr

Κηφισιά & Παλλήνη Αττικής

Σχετικά άρθρα