“Xώρισα με τον άντρα μου και πριν πάρουμε διαζύγιο διαγνώστηκε με καρκίνο..ο γιος μου δεν μπορεί να το διαχειριστεί..έφτασε σε σημείο να με χτυπήσει..”

Γειά σας, 
Είμαι 44 χρόνων και έχω έναν γιο στα 19. Πριν από 5 χρόνια αποφάσισα να χωρίσω με τον πατέρα του γιου μου καθώς δεν τα πηγαίναμε καλά. Έφυγα από το σπίτι και νοίκιασα ένα άλλο αλλά ο γιος μου αρνήθηκε να έρθει να μείνει μαζί μου. Έμεινε έναν χρόνο με τον πατέρα του ο οποίος συνεχώς με κατηγορούσε μπροστά του. Σιγά σιγά οι δύο τους άρχισαν να μην τα πηγαίνουν καλά και τότε ο γιος μου έφυγε και ήρθε να μείνει μαζί μου. 

Περίπου 3 μήνες μετά και μόλις είχαν ηρεμήσει τα πράγματα ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο και μέσα σε έναν μήνα πέθανε. Δεν είχε καν βγει το διαζύγιο μας. Πήγαινα στο νοσοκομείο και εμένα μαζί του αφού δεν είχε κανέναν άλλο και ερχόταν και το παιδί να τον δει.

Μετά τον θάνατό του ακολούθησε ένας ήρεμος χρόνος στον οποίο και οι δύο προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στην νέα κατάσταση. Ο γιος μου τελείωσε και το λύκειο και γράφτηκε σε μία σχολή. Όμως, ξαφνικά ξεκίνησε να έχει ξεσπάσματα και η συμπεριφορά του εδώ και δυο χρόνια άλλαξε. Ψάχνει συνεχώς λίγους να τσακώνεται μαζί μου και με βρίζει με αχαρακτήριστα λόγια ακόμα και μπροστά σε τρίτους.

Έφτασε στο σημείο ακόμα και να με χτυπήσει, ενώ με κατηγορεί πως εγώ φταίω για όλα όσα του συμβαίνουν και ότι δεν είμαστε πλέον οικογένεια. Παράτησε ακόμα και τους φίλους του. Κάθε προσπάθεια προσέγγισής μου πέφτει στο κενό και κάνω τα πάντα για να του παρέχω όσα χρειάζεται από στέγη μέχρι λεφτά από την δουλειά μου. Πήγε μια φορά και σε ψυχολόγο αλλά δεν επέστρεψε για να συνεχίσει τις συνεδρίες. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έχω κουραστεί!

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας– Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Υφαντή

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμα σας.

Σίγουρα όλες αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ δύσπεπτες ψυχικά για έναν έφηβο, αλλά και για εσάς. Καταλαβαίνω μέσα από το κείμενό σας πως ο γιος σας χρειάζεται άμεσα βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, αλλά δεν είναι ακόμα ίσως έτοιμος να τη δεχτεί.

Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να βοηθηθούν και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αποδεχτούν πως χρειάζονται βοήθεια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να συμβουλευτείτε εσείς η ίδια έναν ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να σας δώσει τη στήριξη που χρειάζεστε για να βοηθήσετε τον γιο σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία σας, ώστε να δούμε το ζήτημα που σας απασχολεί μαζί! Δεν είστε μόνοι σας σε αυτό! Η βοήθεια είναι πάντα εκεί αρκεί να την ζητήσετε!

Σοφία Υφαντή, ΜΑ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

τηλ: 6978842612

email: [email protected]

website: www.sofiayfanti.gr

Κηφισιά & Παλλήνη Αττικής

Σχετικά άρθρα