Κόλλησα covid και έπεσε η ψυχολογία μου λόγω και της ίωσης που προκαλεί αδιαθεσία και τώρα φοβάμαι μήπως έχω κατάθλιψη ή είναι αγχώδεις σκέψεις.

Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο έπεται από πολύ άγχος. Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα δυνατό πονοκέφαλο με πανικό, άλλες αρκετά και άρχισα να πιστεύω ότι θα πάθω κάτι κακό. Μετά όλη την χρόνια πότε έφευγε, πότε ξανά επανερχόταν αυτή η σκέψη.

Αυτές τις ημέρες κόλλησα covid και έπεσε η ψυχολογία μου λόγω και της ίωσης που προκαλεί αδιαθεσία και τώρα φοβάμαι μήπως έχω κατάθλιψη ή είναι αγχώδεις σκέψεις. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα κατάθλιψης απλά μόνο σαν σκέψη και αγχώνομαι, μπορείτε να μου πείτε να μου πείτε εν μέρη τι πιστεύετε ότι είναι και τι πρέπει να κάνω;

Γράφει η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Κουφοπούλου

Αυτά τα χρόνια με την εμφάνιση του κορονοϊού έχει επηρεαστεί η ψυχολογία μας. Υπάρχουν όμως άλλα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή σας και οδήγησαν στο άγχος; Το άγχος κυρίως οφείλεται στις αρνητικές σκέψεις οι οποίες με τη σειρά τους έχουν ψυχοσωματικές συνέπειες όπως ο πονοκέφαλος που αναφέρεται.

Είναι βοηθητικό οι αρνητικές σκέψεις να μετατραπούν σε θετικές, οι φόβοι να μετατραπούν σε ελπίδα. Προσπαθήστε να απολαύσετε τα αγαθά που έχετε και να εστιάζετε στα θετικά και σε όσα έχετε καταφέρει. Ζητήστε τη βοήθεια από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πείτε τους πως θα θέλατε να σας βοηθήσουν. Επιπλέον εάν το διάστημα που νιώθετε το άγχος είναι αρκετά μεγάλο και δυσκολεύει την καθημερινότητα σας, θα βοηθούσε να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να λάβετε εξατομικευμένη υποστήριξη.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: [email protected]
drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα