Μία εμβληματική γυναίκα, Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στο ζεϊμπέκικο της ζωής που μας δίδαξες», λέει ο σύζυγός της Αντρέας Τσούνης

 

Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Τσούνης,  ανήμερα της ονομαστικής της εορτής ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία συνοδευόμενη από  ένα συγκινητικό κείμενο, της αγαπημένης πολιτικού, που έφυγε από την ζωή στις 25 Οκτωβρίου του 2021 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο,.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Σαν σήμερα θα  είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλενταει.

Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν πρόσκληση.

Η Φώφη λείπει. Μου λείπει πολύ, λείπει από τα παιδιά, από όλους τους συγγενείς. Λείπει από όσους την αγάπησαν και πίστεψαν σε αυτήν. Και ήταν πολλοί.

Λείπει το χαμόγελο της, η τόλμη και η αποφασιστικότητα της, το ήθος και η εντιμότητα της,  σε μια πολύ  δυσκολη στιγμή για  τη χώρα.

Λείπει το  ανθρώπινο  πρόσωπο που είχε  φέρει  στην πολιτική.

Συνεχίζουμε  στο δρόμο της, δεν την ξεχνάμε, τιμούμε την παρακαταθήκη της.

Συνεχίζουμε στο ζεϊμπέκικο της ζωής που μας δίδαξες και μόνον εσύ ήξερες να χορεύεις τόσο αληθινά.»

 

 

Οι άνθρωποι φεύγουν από κοντά μας μόνο όταν πάψουν να ζουν μέσα από μας, μόνο όταν πάψουμε να τους αγαπάμε και να τους συλλογιζόμαστε. Αυτή την  εμβληματική γυναίκα με την μακρά και αξιοσημείωτη πορεία στην πολιτική, για την οποία όλοι μιλούν ακόμη και μετά τον θάνατό της, δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε. Έχουμε παρακαταθήκη το έργο που άφησε και πάντα θα θυμόμαστε τον αγώνα που έδωσε για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Η  πολιτεία τίμησε τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά δίνοντας το όνομά της σε ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που ζουν στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ, παρέχοντας τους δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X