10 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Κατά την διάρκεια της καθημερινής μας ρουτίνας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά απρόσμενα γεγονότα τα οποία μπορεί να μας ταράξουν και να μας βγάλουν εκτός εαυτού. Με λίγα λόγια εκτιθέμαστε σε καταστάσεις που ενεργοποιούν σειρά συναισθημάτων και λειτουργιών στα οποία δεν είμαστε (πιθανώς) συνηθισμένοι. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές οι αντιδράσεις μας ποικίλλουν ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε.

Τι εννοούμε όμως λέγοντας εκτός εαυτού; Φερόμαστε το ίδιο όταν βρισκόμαστε στο εργασιακό μας περιβάλλον, στο σπίτι, με φίλους ή με τον ερωτικό μας σύντροφο; Η απάντηση είναι πως όχι. Διαφορετικές περιστάσεις μας κάνουν να αντιδρούμε τελείως διαφορετικά, αφού είναι απολύτως λογικό πως δεν αισθανόμαστε πάντα το ίδιο άνετα, την ίδια οικειότητα όπου και αν βρισκόμαστε!

Σκεφτείτε όμως πόσο μεγάλη ταλαιπωρία θα γλιτώναμε αν ήμασταν πάντα ο εαυτός μας. Δεν θα χάναμε χρόνο μέσα σε σχέσεις που δεν μας ταιριάζουν ή σε υποκριτικές φιλίες ή ακόμα και σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν αντιπροσωπεύει τα θέλω μας.

Πέρα όμως από τον εαυτό που δείχνουμε στους άλλους ας προσπαθήσουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας για μας τους ίδιους! Πάμε να το κάνουμε μαζί σε 10 βήματα!

Ποια είναι τα δέκα βήματα για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

  • Έχετε βάλει κάποιο στόχο; Τότε μην περιμένετε άλλο για να τον υλοποιήσετε. Μην αφήνετε για αύριο κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα. Ξεκινήστε τώρα το βιβλίο που παλεύετε να ξεκινήσετε τους τελευταίους δύο μήνες, γραφτείτε επιτέλους σε αυτό το μάθημα χορού και δώστε επιτέλους το μάθημα που χρωστάτε για το πτυχίο.
  • Τι κι αν κάνατε ένα λάθος; Αποδεχτείτε το! Κανείς δεν είναι αλάνθαστος, συγχωρέστε τον εαυτό σας. Την επόμενη φορά θα τα πάτε καλύτερα!
  • Αποδεχτείτε πως είναι οκ να ζητήσετε βοήθεια. Συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που είναι αδύνατον να διαχειριστούμε μόνοι μας. Τότε είναι η κατάλληλη ώρα να απευθυνθούμε σε κάποιον που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας!
  • Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες της οικογένειάς σας, των φίλων ή του συντρόφου σας. Ανακαλύψτε τι έχει σημασία για εσάς τους ίδιους, τι σας κάνει χαρούμενους και κάντε το πράξη.
  • Εντάξτε πρόγραμμα καθημερινής άσκησης στην ρουτίνα σας. Η άσκηση και μάλιστα η εντατική μας προσφέρει σωματική αλλά και πνευματική ευεξία και μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της καθημερινότητας!
  • Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κλείστε τις οθόνες και ζήστε την πραγματική ζωή. Αναλογιστείτε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας και δημιουργήστε αληθινές σχέσεις.
  • Να θυμάστε πάντα πως ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα που καταφέρατε έχουν αξία. Δεν είναι ανάγκη να πετύχετε το μέγιστο των στόχων σας από την μία μέρα στην άλλη. Οπότε όταν καταφέρνετε έστω και κάτι μικρό που στα μάτια των άλλων μοιάζει ασήμαντο, μην παραιτείστε! Γιορτάστε και απολαύστε την νίκη σας!
  • Νιώστε αυτοπεποίθηση. Η γνώμη σας μετράει, οπότε μην φοβάστε να την εκφράσετε!
  • Πείτε ναι στην αποτυχία! Ναι καλά ακούσατε! Για να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας αποδεχτείτε όποια αποτυχημένη ενέργεια και κρατήστε την ως μάθημα. Τώρα ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε στο μέλλον!
  • Δώστε χρόνο στον εαυτό σας! Η αυτοβελτίωση είναι μία διαδικασία που προϋποθέτει χρόνο και ενασχόληση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα!

Αναρωτηθείτε γιατί θέλετε να καλλιεργήσετε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Τι είναι αυτό το οποίο θέλετε να αλλάξετε και γιατί. Όταν κάνετε μία συνειδητοποιημένη επιλογή, η επιτυχία της αλλαγής αυτής θα είναι μονόδρομος!

Σχετικά άρθρα