Άντρες: Γιατί επιλέγουν να κάνουν σχέση με πολύ νεαρότερες γυναίκες;

Η διαφορά ηλικίας μέσα σε μία σχέση πάντα παίζει τον δικό της ρόλο. Ακούγεται σαν κλισέ αλλά οι περισσότεροι  άνθρωποι επιλέγουν συντρόφους με τους οποίους είναι κοντά ηλικιακά και μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Τι γίνεται όμως όταν μεγάλες διαφορές ηλικίας μπαίνουν στην μέση. Τι γίνεται όταν νεότερες γυναίκες επιλέγουν πολύ μεγαλύτερους άντρες έως και ηλικιωμένους και συνάπτουν μαζί τους ερωτική σχέση;

Πάμε να δούμε ό, τι χρειάζεται να ξέρετε!

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα να επιλέξει μία κατά πολύ μικρότερή του γυναίκα;

  • Για τους περισσότερους οι λόγοι είναι καθαρά επιφανειακοί και σχετίζονται με την ψυχολογία τους. Απολαμβάνουν να έχουν στο πλευρό τους μία όμορφη και νεαρότερη γυναίκα που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου, αλλά και θα τονώσει το πεσμένο τους ηθικό.
  • Άλλοι άντρες νιώθουν έκσταση στην ιδέα της συναρπαστικής σεξουαλικής ζωής που θα έχουν με μία νεαρότερη γυναίκα. Σκέπτονται άρα την ανανέωσή που θα δουν στην κρεβατοκάμαρά τους αλλά και την ηδονή που θα αποκομίσουν στην όψη ενός νεανικού κορμιού.
  • Επιπλέον το γόητρο του να συνοδεύεις μία νεότερη και όμορφη γυναίκα, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για να τονώσει την αυτοπεποίθηση ενός μεγαλύτερου άνδρα. Το ίδιο ισχύει και για την έμμεση αποδοχή του περίγυρού του. Είναι πολύ σύνηθες οι άνθρωποι να θέλουν να λάβουν την αποδοχή των φίλων τους για την εξαιρετική επιλογή που έκαναν, τονίζοντας και το πόσο ικανοί είναι να φλερτάρουν με μία τέτοια γυναίκα.
  • Σίγουρα η νεότητα της συντρόφου του κάνει τον άντρα να κλέβει λίγη από αυτήν την αίγλη και να νιώθει και ο ίδιος ανανεωμένος. Όχι μόνο λόγω του νεαρού της ηλικίας αλλά και όλων αυτών των δραστηριοτήτων που έχει στο πρόγραμμά της μία νέα γυναίκα. Κάτι τέτοιο θα θυμίσει στον άντρα τα χρόνια που και εκείνος με ευκολία έκανε τέτοιες δραστηριότητες.
  • Ακόμη ας σκεφτούμε πως οι άντρες μπορεί να επιλέξουν μία νεότερη γυναίκα γιατί έχουν στο μυαλό τους πως θέλουν μία νέα και με αντοχές μητέρα για τα παιδιά τους. Ακόμη και υποσυνείδητα οι μεγαλύτεροι άντρες κάνουν τέτοιες σκέψεις και επιλέγουν για συντρόφους τους γυναίκες που έχουν μπροστά τους πολλά παραγωγικά χρόνια!

Από την άλλη πλευρά γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους άντρες;

  • Η γοητεία είναι η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό. Όταν ένας άντρας μεγαλώνει τείνει να έχει πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά που οι γυναίκες απολαμβάνουν. Η ωριμότητα λοιπόν και η έξτρα γοητεία ενός μεγαλύτερου άντρα παίζουν τον ρόλο τους.
  • Ακόμη αυτή η ωριμότητα που αναφέραμε αφορά και στο πως θα συμπεριφερθεί ένας άντρας. Συνήθως οι γυναίκες κουράζονται από μικρότερους άντρες, οι οποίοι δεν είναι συνειδητοποιημένοι και συνεπώς δεν ξέρουν τι αναζητούν στη ζωή τους. Ένας ηλικιωμένος άντρας περιμένουμε να έχει κατασταλάξει στο τι ζητάει από μία σύντροφο αλλά και να μπορεί να συμπεριφερθεί με ευγένεια και καθωσπρεπισμό.
  • Επιλέγουν άντρες ώριμους ως προς την προσωπικότητά τους αλλά και ώριμους ως προς την ζωή. Με λίγα λόγια οι γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους άντρες που έχουν σταθερό εισόδημα και σταθερή κατοικία, γιατί αισθάνονται μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια για αυτές αλλά και την μελλοντική τους οικογένεια.
  • Οι μεγαλύτεροι άντρες έχουν και μεγαλύτερη πείρα στις σχέσεις. Θα φαντάζεται κανείς πως η συναναστροφή με άλλες γυναίκες στο παρελθόν θα τους έχει κάνει και πιο έμπειρους στην διαχείριση μίας σχέσης, που πολλές φορές αποδεικνύεται καταστροφή!
  • Όπως ισχύει και για τους άνδρες, έτσι και οι γυναίκες θα επιλέξουν έναν μεγαλύτερης ηλικίας σύντροφο γιατί πιστεύουν πως λόγω ηλικίας θα θέλει πιο εύκολα να αποκτήσει οικογένεια.

Τι γίνεται όμως κατά την διάρκεια μίας τέτοιας σχέσης;

Όταν η διαφορά ηλικίας είναι εμφανής τότε αρχίζουν τα κακεντρεχή σχόλια από φίλους και συγγενείς. Αρχίζει το κήρυγμα πως η σχέση δεν θα τα καταφέρει και πως καλό θα ήταν να συνάψουμε σχέση με κάποιον ή κάποια  κοντά στην ηλικία μας και τα θέλω μας. Από την μία είναι λογικό κάποιος που μας νοιάζεται να ανησυχήσει για την έκβαση της σχέσης μας , από την άλλη όμως κανείς πέρα από το ζευγάρι δεν μπορεί να καταλάβει το δέσιμο που εκείνοι μπορεί να έχουν.

Πως μοιράζονται οι σύντροφοι διαφορετικά ενδιαφέροντα;

Λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας είναι πιθανό οι δύο σύντροφοι να μην μπορούν να απολαύσουν από κοινού τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Το χάσμα εδώ μπορεί  να είναι καταστροφικό για την σχέση περισσότερο από την ίδια την διαφορά ηλικίας. Είναι πιθανό εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας να διαφέρουν και οι τρόποι που ο καθένας επιλέγει να διασκεδάσει. Από το είδος της μουσικής που προτιμάει, από τα μέρη που θα επιλέξει μέχρι και από το φαγητό που καταναλώνει.

Όταν μπαίνει στην μέση η υγεία

Όλοι καθώς μεγαλώνουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με το γήρας και τις επιπτώσεις που φέρνει στην υγεία μας. Μία νεότερη γυναίκα στην πορεία της σχέσης της με έναν κατά πολύ μεγαλύτερο άντρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα διάφορα ιατρικά θέματα που μπορεί να προκύψουν αλλά και την πιθανή φροντίδα που θα χρειαστεί να παράσχει στον σύντροφό της.

Θα κάνατε παιδί με έναν μεγαλύτερο άντρα;

Τώρα όλα φαντάζουν ιδανικά, τι θα γίνει όμως όταν έρθει στον κόσμο ένα παιδί. Πόσο χρονών θα είναι ο σύντροφός σας όταν το παιδί σας θα είναι 10 ή 20 ετών. Θα πρέπει να σκεφτείτε και οι δύο το ενδεχόμενο πως ο ηλικιωμένος άντρας δεν θα μπορεί από ένα σημείο και μετά να προσφέρει στο μεγάλωμα του παιδιού, είτε επειδή έφυγε από την ζωή, είτε επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σωματικά στην κούραση που απαιτεί η διαπαιδαγώγηση ενός  παιδιού.

 Το σεξ μέσα στην σχέση

Σίγουρα από τα πιο βασικά πράγματα σε μία σχέση είναι η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Στην αρχή το σεξ με έναν μεγαλύτερο άντρα μπορεί να είναι απολαυστικό, λόγω της εμπειρίας που εκείνος διαθέτει αλλά και της γνώσης για το πώς θα σας ικανοποιήσει. Αυτή η ακούραστη θέληση για να σας προσφέρει ο σύντροφός σας στιγμές πάθους και έντονης διέγερσης θα φθίνουν όσο εκείνος μεγάλωνει κι  άλλο. Αναλογιστείτε εάν είστε έτοιμες για κάτι τέτοιο, πάντα λαμβάνοντας τον ρόλο που έχει το σεξ στην δική σας ζωή!

Τελικά τι είναι αυτό που μετράει;

Έχει όμως πράγματι σχέση η ηλικία όταν υπάρχει αληθινή αγάπη και έλξη; Η ηλικία μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την πορεία της σχέσης σας ή να είναι απλά ένας αριθμός. Όπως λέμε πάντα πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους. Αφού έχουμε μετρήσει καλά τις επιλογές μας τότε θα μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.  Σίγουρα μία σχέση με ένα πολύ μεγαλύτερο άντρα έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Αν αναλογιστείτε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα θέλατε να έχει το ταίρι σας, σίγουρα θα μπορέσετε να κάνετε μία ασφαλή επιλογή που θα σας οδηγήσει στην πολυπόθητη ευτυχία σας!

Εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχει λάθος και σωστό στον έρωτα, αρκεί να μιλάμε για έρωτα! Ό, τι δεν περιέχει αγάπη και πάθος τότε ναι μπορεί να είναι λάθος. Αναζητήστε τον άνθρωπο που σας κάνει χαρούμενη και που έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορέσουν να σας κρατήσουν μαζί. Φυσικά και τα ζευγάρια χωρίζουν και απομακρύνονται για απροσδόκητους λόγους. Εμείς απλά λέμε να μην επιλέξετε κάποιον που από την αρχή βλέπετε πως δεν σας ταιριάζει!

Σχετικά άρθρα