Τον Άγιο Βαλεντίνο πολλοί εμίσησαν, τα σοκολατάκια και τα λόγια αγάπης κανείς!

Οι επιλογές είναι δύο

Πρωινό στο κρεβάτι, λουλούδια, σοκολατάκια και κάρτες με ευχές για αιώνια αγάπη και αφοσίωση, ρομαντικά δείπνα με θέα τα αστέρια και μεγάλα λούτρινα αρκουδάκια.

Είστε πολύ ερωτευμένη και ανυπομονείτε να ζήσετε στιγμές πάθους και έρωτα με τον αγαπημένο σας. Η καρδιά σας χτυπά δυνατά και περιμένει με ανυπομονησία να γιορτάσει τον έρωτα!

Εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία;

Ή μήπως στην άλλη. Αυτήν την κατηγορία χωρίς τα σοκολατάκια, χωρίς τα λουλούδια και χωρίς τα πολυπόθητα λόγια αγάπης. Αγωνιάτε να πάρετε την προσοχή που λαχταράτε από τον σύντροφό σας, αλλά δεν την παίρνετε τελικά.

Ή είστε μόνη, χωρίς κάποιον σύντροφο στην ζωή σας ή πιθανώς έχετε χωρίσει πρόσφατα. Όπως και να έχει η γιορτή των ερωτευμένων θα σας βρει και φέτος μόνη.

Αν πιστεύετε πως δεν θα λάβετε λουλούδια ή σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και νιώθετε άγχος για αυτό, ησυχάστε.

Δεν είστε η μόνη, έρευνες δείχνουν πως το 40% των γυναικών βιώνουν άγχος την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα λύπης και καταθλίβονται αυτήν την ημέρα. Σύμφωνα με άλλες έρευνες μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τρεις εβδομάδες για να αποβληθούν τα αισθήματα απογοήτευσης που επιφέρει σε πολλούς αυτή η γιορτή.

Γιατί άραγε έχουμε τόσο μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους αυτήν την ημέρα;

Έχουμε συνηθίσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εθιζόμαστε σε ρομαντικές ιστορίες αγάπης χωρίς προβλήματα και φυσικά με happy end. Σίγουρα τα πανάκριβα δώρα, οι φανταστικές εκπλήξεις αλλά και τα μπουκέτα με τα 100 κατακόκκινα τριαντάφυλλα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική ζωή. Κάθε άλλο, εκθέτουν εσάς, εμένα, σε μη ρεαλιστικές ιστορίες αγάπης που «μπερδεύουν» τις προσδοκίες μας και μας κάνουν να εθελοτυφλούμε μπροστά στον έρωτα.

Αντί να περιμένουμε να τα καταφέρει ο σύντροφός μας, ας τα καταφέρουμε μόνες μας. Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη μέρα για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας αλλά και να του υπενθυμίσουμε πως αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτά που περιμένουμε διακαώς από τους άλλους.


Πόσο εμπορικός είναι ο δικός σας έρωτας;

Ο έρωτας είναι χαρά και φαντασία, εσύ όμως τον κατάντησες μια τυπική διαδικασία..γιατί; Φταίει η κοινωνία τάχα που επιβάλει όλα εκείνα τα πολιτιστικά μηνύματα, που με χαρά εμείς ακολουθούμε;

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν πρέπει να είσαι μόνη, πρέπει σίγουρα να βγεις ραντεβού ή αν όχι αυτά, τότε σίγουρα να λάβεις κόκκινο τριαντάφυλλο.

Όχι, αγαπητές μας φίλες, ξεφύγετε από τα προκαθορισμένα μηνύματα που οδηγούν την ζωή σας. Μόνο εσείς η ίδια μπορείτε να ορίσετε την ζωή σας και κακώς δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Ο έρωτας δεν λειτουργεί με στερεότυπα!

Τι σημαίνει για εσάς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ψάξτε βαθιά μέσα σας αναρωτώμενοι τι πραγματικά σημαίνει για εσάς αυτή η ημέρα. Εκτιμήστε αυτήν την γιορτή και ανακαλύψτε την βαρύτητα που έχει για εσάς και μόνο για εσάς.

Είναι πολύ όμορφο να πετάτε στα σύννεφα αλλά μήπως ήρθε η ώρα να προσγειωθείτε για να μην πληγωθείτε; Αν αυτή η ημέρα είναι σημαντική για εσάς-και όχι για το instagram story σας- διεκδικήστε την!

Single ή σε σχέση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων δεν είναι κάποια ημέρα ορόσημο για την ερωτική σας ζωή. Αν πρόκειται να περάσετε μόνη αυτήν την ημέρα, φυσικά και η αγάπη δεν τελείωσε για εσάς, ούτε έχετε καταδικαστεί σε εφ’ όρου ζωής μοναξιά και αποχή από τον έρωτα.

Απολαύστε την ελευθερία σας, που κάποιοι από τους δεσμευμένους φίλους σας σίγουρα θα ζήλευαν. Τώρα δε λυπόμαστε, αλλά χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε στο έπακρο χαρούμενες στιγμές με τους φίλους ή την οικογένειά μας! Κάντε πράγματα που δεν θα είχατε την ευκαιρία να κάνετε εάν ήσασταν σε σχέση. Θα περάσετε το ίδιο υπέροχα!

Εάν είστε σε σχέση..

Υπέροχα! Απλά μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να διαβάσει την σκέψη σας και σίγουρα μην θυμώσετε μαζί του εάν δεν σας προσφέρει αυτά που περιμένετε.

Αρπάξτε την ευκαιρία που δίνει ο ρομαντισμός της ημέρας και επαναπροσδιορίστε την σχέση σας με τον αγαπημένο σας. Σκεφτείτε… μήπως έχετε καιρό να του δείξετε πόσο τον αγαπάτε και πόσο τον θαυμάζετε; Αν η απάντηση είναι ναι, μην χάνετε άλλο χρόνο και προ πάντων μην περιμένετε αυτήν την ημέρα για να δείξετε το νοιάξιμο και την αγάπη σας.

Η αγάπη γιορτάζει κάθε μέρα

η αγαπη γιορταζει καθε μερα

Η αγάπη και ο έρωτας πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα. Η αγάπη γιορτάζει μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις, από την φροντίδα, την κατανόηση, τον σεβασμό που δείχνουμε στον σύντροφό μας.

Η αγάπη δεν γιορτάζει μόνο μέσα από λουλούδια, σοκολατάκια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα αυτά είναι πολύ όμορφες κινήσεις για να δείξετε στον αγαπημένο σας πως είστε εκεί, είστε δίπλα του, τον αγαπάτε και τον στηρίζετε. Ένα δώρο και μία στοργική κίνηση εκτιμάται πολύ περισσότερο όταν είναι από καρδιάς και όχι από υποχρέωση.

Το δώρο που θα μείνει αξέχαστο και για τους δυο σας

Ωραία τα λουλούδια, οι καρδιές, οι σαμπάνιες, τα σοκολατάκια και τα ρομαντικά δείπνα. Χίλια δυο πράγματα μπορεί να σκέφτεστε να χαρίσετε στο άλλο σας μισό. Εμείς σας λέμε να επιλέξετε κάτι που θα χαρείτε και οι δύο από κοινού. Δηλαδή, μην σταθείτε σε τυπικά δώρα που «πρέπει» να αγοράσετε, αντίθετα δημιουργήστε μία εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη και στους δύο. Νιώστε τις πραγματικές ανάγκες του συντρόφου σας και δείξτε του έμπρακτα πως είστε εκεί για αυτόν!

Αποφεύγοντας τα κλισέ

Μπορείς άραγε να ορκιστείς σε κάποιον πως θα τον αγαπάς για πάντα ή πως δεν θα φύγεις στιγμή από το πλευρό του; Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτό που με ειλικρίνεια μπορούμε να υποσχεθούμε είναι τι νιώθουμε τώρα, τι υπάρχει στο παρόν. Μην πείτε σε κάποιον πως θα είναι η παντοτινή σας αγάπη και αποφύγετε τα αχρείαστα κλισέ που χαλάνε την μαγεία της ημέρας.

Γιορτάστε τον έρωτά σας όπως εσείς επιθυμείτε! Μην τον βάζετε σε καλούπια, γιατί δεν χωράει. Έτσι απλά θα τον στριμώξετε ανάμεσα στα πραγματικά σας θέλω και τα πρέπει του κόσμου. Είτε αποφασίσετε να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο είτε όχι, φάτε σοκολατάκια (με μέτρο). Άλλωστε είναι γνωστό, τον Άγιο Βαλεντίνο πολλοί εμίσησαν, τα σοκολατάκια κανείς!

Σχετικά άρθρα