Άγιος Βαλεντίνος: Πόσες φορές ερωτευόμαστε στην ζωή μας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές ερωτευόμαστε στην ζωή μας; Ισχύει αυτό που λένε πολλοί πως ερωτευόμαστε μόνο μία φορά στην ζωή μας;Σίγουρα κάποιοι ζουν τον μεγάλο έρωτα μόνο μία φορά και αφού απογοητευτούν πιστεύουν πως δεν θα ξαναερωτευτούν ποτέ στην ζωή τους.

Άλλοι πάλι θεωρούν τον έρωτα τόσο κλισέ που (μάλλον λανθασμένα) πιστεύουν πως το άθλημα δεν είναι για αυτούς! Πολλές και διαφορετικές απόψεις που είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε. Έρευνες όμως επιβεβαιώνουν πως ερωτευόμαστε 3 φορές στην ζωή μας!

Η πρώτη αγάπη δεν είναι και παντοτινή..

Η πρώτη αγάπη έρχεται πολύ νωρίς, όταν ακόμα πηγαίνουμε σχολείο. Αυτή η αγάπη είναι η απάντηση στον ενθουσιασμό της εφηβείας μας και όλοι όταν την νιώσαμε κάναμε όνειρα. Πιστέψαμε πως δεν θα νιώσουμε έτσι ξανά για κανέναν και πως ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει στα χέρια του αγαπημένου μας!

 Σας πληροφορούμε πως η πρώτη αυτή αγάπη δεν είναι και η τελευταία! Είναι απλώς η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και νιώθουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα που πιθανώς να μας συνοδεύουν για πάντα! Πείθουμε τον εαυτό μας πως αυτό που νιώθουμε είναι αγάπη. Αυτή η πρώτη μας αγάπη, δεν είναι σίγουρα η παντοτινή, αλλά σίγουρα εστιάζει στο πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και όχι πως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας! Έχουμε ακόμα δρόμο μακρύ μπροστά μας…

Η δεύτερη αγάπη, η καταστροφική

Κάπου εδώ συνειδητοποιούμε πως η αγάπη, εκείνη η πρώτη, η παντοτινή δίνει μετά χαράς την θέση της σε μία άλλη, πολύ πιο δυνατή! Αυτή η αγάπη είναι ένα σπουδαίο μάθημα για την ζωή, που καλούμαστε να το μάθουμε αναγκαστικά! Μέσω αυτό του έρωτα θα μεγαλώσουμε και θα εξελιχθούμε. Ακόμα αυτός ο έρωτας θα μας πονέσει, θα μας εξαπατήσει, θα μας πληγώσει βαθιά και στο τέλος θα χαθεί. Για να χαθούν μαζί του και τα όνειρα που κάναμε.

Η πραγματικότητα είναι ωστόσο πως αυτός ο έρωτας δεν θα καταφέρει να αποδείξει πως η αγάπη που νιώθουμε είναι διαφορετική, αν και θα το θέλαμε πολύ. Θα μας κάνει όμως να δούμε καθαρά πως δεν αξίζει να ανακυκλώνουμε τα συναισθήματά μας και τον ίδιο μας τον εαυτό σε χαμένες από χέρι αγάπες.

Ο δεύτερος αυτός έρωτας μας κάνει να συγχωρούμε ξανά και ξανά και με τον ίδιο τρόπο να πληγωνόμαστε! Το δράμα κύριο συστατικό της, δημιουργεί την αίσθηση πως είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε την σχέση να δουλέψει παρά να δούμε αν πραγματικά πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ!

Η τρίτη αγάπη είναι πάντα πιο ώριμη

Η τρίτη αγάπη είναι αυτή που κανένας δεν περιμένει. Είναι ο έρωτας που σε χτυπάει κατά κούτελο και δεν λογαριάζει τίποτα στο πέρασμά του. Ο έρωτας αυτός θα αλλάξει την άποψή μας για την αγάπη και τις σχέσεις γενικότερα.

Αυτή είναι και η πιο εύκολη από όλες τις υπόλοιπες αγάπες που νιώσαμε ποτέ στην ζωή μας. Γιατί; Γιατί έρχεται όταν παύουμε να την ψάχνουμε, αναπάντεχα. Είναι μία αγάπη απλή και συνειδητοποιημένη, μια αγάπη καθόλου περίπλοκη.

Τότε αρχίζουμε να παρατηρούμε με τι από αυτά που ονειρευτήκαμε  μοιάζει αυτή η αγάπη. Μάλλον με τίποτα! Δεν ακολουθεί κανόνες και πρότυπα και υπόσχεται να αλλάξει ό, τι μέχρι τώρα πιστεύαμε για τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας.

Ο τρίτος μας έρωτας είναι αμοιβαίος, δίνει μπόλικη αγάπη και παίρνει πίσω άλλη τόση.

Από την εποχή των αρχαίων φιλοσόφων ακόμα οι άνθρωποι πίστευαν πως 3 φορές ερωτευόμαστε στην ζωή μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως κάποιος μπορεί να ερωτευτεί λιγότερες ή περισσότερες φορές. Αυτή η Τρίτη αγάπη στην ζωή μας σηματοδοτεί την ωριμότητα του έρωτά μας και δείχνει πως είμαστε πραγματικά έτοιμοι να γίνουμε ένα με κάποιον άλλον.

Όταν έρθει η συναισθηματική ωριμότητα..

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο λένε οι ειδικοί θα συνεχίσουμε να βιώνουμε έρωτες που δεν καταλήγουν πουθενά, απλά συνεχίζουν να μας διδάσκουν τον δρόμο για την πραγματική, την μία αγάπη της ζωής μας.

Μόνο όταν είμαστε έτοιμοι συναισθηματικά και απαλλαγμένοι από κάθε φόβο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα οφέλη του έρωτα. Ενός έρωτα παντοτινού και όχι περιστασιακού. Μιλάω για αυτό το άτομο που θα αλλάξει ό, τι μέχρι τώρα ξέραμε και θα μας κάνει να θέλουμε να δούμε την ζωή μέσα από τα δικά του μάτια, χωρίς να πιστέψουμε ούτε λεπτό πως κινδυνεύουμε να τυφλωθούμε!

Σχετικά άρθρα