Γιατί οι γυναίκες βιώνουν την δεύτερη ερωτική τους εφηβεία στα 50;

Όπως λένε οι επιστήμονες η σεξουαλική λειτουργία μειώνεται κοντά στην ηλικία των 50, ωστόσο πρόσφατη επιστημονική μελέτη έδειξε πως το 86% των γυναικών παραμένουν σεξουαλικά ενεργές και μετά τα 50, ενώ ξέρουν να απολαμβάνουν την ερωτική πράξη περισσότερο από ποτέ.


Οι άνθρωποι γερνούν, και μαζί τους γερνάει και το κορμί. Ένα κορμί που κάποτε ήταν ακούραστο και περιφερόταν εδώ και εκεί με ζωντάνια. Το παν για να εκτοξευθεί η ερωτική ζωή στα ύψη είναι να καταλάβουμε το σώμα μας και να συμμορφωθούμε με τις αλλαγές που αυτό υφίσταται. Ο καθένας μπορεί να γερνάει διαφορετικά ούτως ή άλλως. Δεν είναι απαραίτητο πως όλοι γερνάμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά και δεν ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές με τον ίδιο τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως οι επιπτώσεις της γήρανσης επιφέρουν και αλλαγές στην σεξουαλική ζωή των ατόμων, και αν κάποιος πει το αντίθετο σίγουρα δεν πατάει καλά στην γη. Παρόλα αυτά η σωστή διαχείριση των αλλαγών μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη την ερωτική μας ζωή , ακόμα και να την κάνει καλύτερη από πριν.

Η μόρφωση πάντα έχει να προσφέρει


Είναι σημαντικό σε αυτά τα στάδια να αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας αλλά και τι είναι αυτό που μας δίνει ευχαρίστηση. Όπως στην εφηβεία μας, εξερευνούμε το σώμα μας και το μαθαίνουμε ακόμη και από την αρχή αν χρειαστεί. Αποδεχόμαστε τις αλλαγές με θάρρος και θετική σκέψη. Από την στιγμή που μεγαλώνουμε σημαίνει πως υπάρχουμε και πως μπορούμε ακόμα να χαρούμε όλα αυτά που προσφέρει ο έρωτας.


Εξερευνώντας και άλλους δρόμους


Το σεξ δεν σταματάει στην διείσδυση, αλλά αφορά την διέγερση και την ερωτική επιθυμία γενικότερα, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των αγγιγμάτων, της ανταλλαγής όμορφων λόγων αλλά και της βαθιάς επικοινωνίας μεταξύ δύο συντρόφων. Αυτή ακριβώς η επικοινωνία παρατηρείται μεταξύ ερωτικών συντρόφων κοντά στα 50 και δημιουργεί γόνιμο έδαφος για να ενταθεί η ερωτική μας επιθυμία.


Τα «παιχνιδάκια» μας και σε άλλη παραλία..

ερωτικα βοηθηματα


Η ερωτική ζωή σε κάθε ανεξαιρέτως ηλικία πρέπει να διανθίζεται και να εμπλουτίζεται συνεχώς. Όπως δεν μας αρέσει να τρώμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό, γιατί άραγε να μας αρέσει να κάνουμε το ίδιο σεξ κάθε μέρα και τελικά να το βαριόμαστε; Χρησιμοποιήστε ερωτικά παιχνίδια και δονητές χωρίς ταμπού. Η ηλικία δεν περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο βοηθάτε την ερωτική σας ζωή να αναγεννηθεί.


Το αντίθετο! Μάλιστα μία γυναίκα μετά τα 40 είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη για αυτό που θέλει και δεν ντρέπεται να το ζητήσει αλλά και να το διεκδικήσει εάν χρειαστεί. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει διόδους για μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Να σας «αγαπάτε» περισσότερο

Ναι καλά καταλάβατε, να αγαπάτε τον σεξουαλικό σας εαυτό περισσότερο σημαίνει να τον ανακαλύπτεται και να είστε σε θέση να καταλάβετε τις ανάγκες του. Ο αυνανισμός είναι η καλύτερη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε απέναντι σε εμάς αλλά και στο σώμα μας. Ο αυνανισμός δεν είναι ντροπή, αλλά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της σεξουαλικότητάς μας, πολλές φορές ανεξερεύνητο. Άλλωστε αν δεν ξέρουμε εμείς πώς να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας, πώς περιμένουμε από κάποιον άλλον να το κάνει;

Το να είμαστε προσεκτικές κατά την διάρκεια της αυτοικανοποίησης είναι πολύ σημαντικό. Μην βιαστείτε να κορυφώσετε, αντίθετα πηγαίνετε αργά και ανακαλύψτε τις ερωτογενείς σας ζώνες, όπως αυτές τώρα έχουν διαμορφωθεί. Η ώριμη ηλικία των 50 προσφέρει πλήρη επίγνωση του σώματος μας αλλά και των τρόπων που αυτό ανταποκρίνεται στις σεξουαλικές μας ανάγκες.

Μία 40άρα ισούται με δύο 20άρες

Σε μικρότερη ηλικία οι γυναίκες φαίνεται ακόμα να πειραματίζονται μέχρι να βρουν αυτό που τελικά τις εκφράζει αλλά και τις ικανοποιεί. Ξεκινώντας από την εφηβεία και την ηλικία περίπου των 15 ετών, η κοπέλα ακόμη ανακαλύπτει το σώμα της βήμα-βήμα.

Αυτή η ανακάλυψη δεν κατακτιέται άμεσα και γρήγορα. Οι ερωτικοί σύντροφοι στην ζωή της παίζουν καίριο ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί η σεξουαλικότητά της. Πολλές γυναίκες μαρτυρούν πως ακόμα και όταν φτάνουν σε μία πιο ώριμη σεξουαλική ηλικία δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό.


Αιτία όλου αυτού είναι πολλές φορές η ντροπή που νιώθουν ώστε να εκφράσουν τις επιθυμίες τους, φοβούμενες πως ο αγαπημένος τους θα φύγει για άλλα μονοπάτια. Μία γυναίκα κοντά στα 50 δεν διακατέχεται από τέτοιους φόβους. Είναι ικανή να επαναπροσδιορίσει αυτή την δεύτερη φάση των αλλαγών στη ζωή της-που σηματοδοτείται με την εμμηνόπαυση- (η πρώτη είναι κατά την εφηβεία) και να μην χάσει πολύτιμο χρόνο.

Αντιλαμβανόμαστε πως ακόμα και από αυτήν την σκοπιά η «δεύτερη αυτή εφηβεία» που βιώνει η γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση είναι τελείως διαφορετική από την πρώτη και τα οφέλη της πολύ μεγαλύτερα. Ασύγκριτα θα έλεγε κανείς.

Βάλε λάδι και…

Οι γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση υποφέρουν από ξηρότητα, όμως αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Η φυσική πτώση των οιστρογόνων προκαλεί ξηρότητα και αυτή με τη σειρά της, εάν δεν αντιμετωπιστεί μυϊκή ατροφία. Εξασφαλίστε λοιπόν πως ο κόλπος σας θα παραμείνει ενυδατωμένος. Μην φοβηθείτε τα λιπαντικά κατά την ερωτική πράξη και τολμήστε να συζητήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας ό,τι πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Η ωριμότητα της ηλικίας μας κάνει να μιλάμε ανοιχτά για τα πάντα, πράγμα που σημαίνει πως οι ανάγκες μας, σε αντίθεση με όταν ήμασταν πιο νέες, εισακούγονται και τελικά εκπληρώνονται.

H επικοινωνία είναι το παν

Η επικοινωνία είναι πάντα το κλειδί για να γίνονται όλα καλύτερα. Έτσι ισχύει και στο σεξ. Οι νέοι και οι νέες ειδικά σήμερα δεν μαθαίνουν να επικοινωνούν σωστά, ούτε και να επικοινωνούν το τι έχουν ανάγκη. Αντίθετα οι μεγαλύτερες γυναίκες όχι μόνο το κάνουν αλλά και το απαιτούν. Γυναίκες απανταχού συνεχίστε έτσι!

Και μετά ήρθε ο οργασμός..


Η εμμηνόπαυση έρχεται φυσιολογικά σε κάθε γυναίκα και αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει! Αυτό που όμως αλλάζει είναι το πώς θα την αντιμετωπίσετε εσείς. Οι αλλαγές που βιώνει το σώμα μας, μας κάνουν να απογοητευόμαστε πολλές φορές, εφόσον επηρεάζουν την σεξουαλική μας επιθυμία και την απόλαυση κατά την ερωτική πράξη.

Σε αυτά τα πλαίσια σίγουρα θα έχετε ακούσει πως ο οργασμός δεν είναι εφικτός και άρα δεν αξίζει καν η προσπάθεια. Αυτό λοιπόν είναι εντελώς ψευδές και ανυπόστατο! Οι οργασμοί που είχατε πρότερα αλλά και το εκπληκτικό σεξ που κάνατε δεν αποτελούν παρελθόν. Όλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα γίνονται και ακόμα καλύτερα.

Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν πολύ στην αύξηση της ευχαρίστησής σας κατά τη διάρκεια του σεξ – μόνοι σας ή σε σύντροφο – και να ενισχύσουν τη σωματική και συναισθηματική οικειότητα με τον σύντροφό σας.

Από πού προέρχεται αυτή η εσφαλμένη αντίληψη;

Η αντίληψη δηλαδή πως η ερωτική ζωή δεν υπάρχει μόλις κάνουμε παιδιά ή μόλις πατήσουμε τα 50. Σίγουρα αυτή η λανθασμένη πεποίθηση προέρχεται από το γεγονός πως πολλά πράγματα στην ζωή μας αλλάζουν εκείνη την περίοδο. Η εμμηνόπαυση είναι ένα από τα κυριότερα.

Ωστόσο πρόκειται για μύθο στηριζόμενο σε εντελώς ξεπερασμένες ιδέες σχετικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η μετάβαση στην μετά εμμηνόπαυσης εποχή εγκαινιάζει μία νέα περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Επηρεάζει η στυτική δυσλειτουργία των αντρών την σεξουαλική ζωή των γυναικών;

Οι άντρες καθώς μεγαλώνουν επίσης υφίστανται πληθώρα αλλαγών στην σεξουαλική τους υγεία. Τα καλά νέα είναι πως για εκείνους που έχουν δραστήρια σεξουαλική ζωή αυτά τα προβλήματα αργούν να εμφανιστούν και έρχονται συνήθως μαζί με κάποιο πρόβλημα υγείας.


Όταν παρατηρηθούν αλλαγές στην στύση ενός άνδρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται μία γυναίκα είναι πως δεν είναι πια ποθητή και πως η ερωτική της ζωή τελειώνει εδώ. Μία γυναίκα ώριμη και συνειδητοποιημένη δεν θα το σκεφτόταν ποτέ αυτό, δεδομένου πως έχει αυτογνωσία.

Σε τέτοια περίπτωση οι γυναίκες κοντά στα 50 θα βρουν τρόπους να ερεθίσουν τους συντρόφους τους αλλά και να τους στηρίξουν ώστε να ξεφύγουν γρήγορα και οι δύο από αυτό. Σίγουρα η στύση είναι απαραίτητη για την ερωτική επαφή, ωστόσο σε περιόδους που δεν επιτυγχάνεται στον επιθυμητό βαθμό το ζευγάρι έχει χρόνο να αναθερμάνει την σχέση του με άλλους τρόπους.

Συχνά το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό μας, έρευνες έχουν δείξει πως μας αποπροσανατολίζουν από το «πρόβλημα» με αποτέλεσμα αυτό να λύνεται μόνο του με τον καιρό. Είναι γνωστό άλλωστε πως η ψυχολογία παίζει πάντα ρόλο. Επιπλέον η γυναίκα σε μία περίοδο που η συχνότητα της ερωτικής επαφής είναι μειωμένη, έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον εαυτό της και το σώμα της από την αρχή.

Η γυναίκα στα 50 επιλέγει πολύ νεότερους άνδρες

Όπως οι άντρες δίνουν έμφαση στα γυναικεία χαρακτηριστικά που κάνουν μία γυναίκα πιο ποθητή από μία άλλη έτσι και οι γυναίκες, ειδικά οι μεγαλύτερες γοητεύονται από ωραίους και μικρότερους σε ηλικία άντρες. Θέλετε λόγω του γυμνασμένου σώματος, της δύναμης και της ομορφιάς, θέλετε λόγω της αντοχής και του ενθουσιασμού ή της θύμισης των παλιών ένδοξων εποχών, οι γυναίκες συχνά όχι απλά γοητεύονται αλλά και ερωτεύονται μικρότερους άντρες.

Μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή…

…,που αποδεικνύει την ενεργή και υπέροχη ερωτική ζωή των γυναικών δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ένας νεαρός άντρας απολαμβάνει την σεξουαλική ωριμότητα της γυναίκας, η οποία χωρίς ταμπού θα κάνει τα πάντα για να τον ευχαριστήσει. Το ίδιο όμως θα κάνει και εκείνος, θα την απογειώσει και θα την κάνει και πάλι να πάρει τον έλεγχο του σώματός της. Οι γυναίκες απογειώνονται και βιώνουν πρωτόγνωρα αισθήματα που πιθανώς δεν βίωσαν ούτε στα 30.

Ένας νέος, ακούραστος άντρας με μία ώριμη γυναίκα που ξέρει τι θέλει η ίδια αλλά και τι θέλει ο παρτενέρ της και μπορεί να του το προσφέρει απλόχερα, είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Είναι τα 50 μια δεύτερη εφηβεία για τις γυναίκες;

Μα φυσικά και ναι! Παραπάνω αναλύσαμε όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που το σώμα μας υφίσταται λόγω της φυσικής γήρανσης. Τώρα όμως μιλώντας ειλικρινά ας δούμε και την θετική πλευρά που πάντα υπάρχει και πολλοί αγνοούν.

Είμαστε πλέον στην πιο ώριμη περίοδο της ζωής μας. Το σώμα μας το γνωρίζουμε πλέον καλά και είμαστε σίγουρες πώς να νιώσουμε ηδονή και πως να απολαύσουμε τις ερωτικές μας στιγμές είτε με τον σύντροφό μας είτε μόνες. Με λίγα και απλά λόγια ξέρουμε τι ζητάμε από τον ερωτικό μας σύντροφο.

Τα λιγοστά-ή και όχι- γκριζωπά μαλλιά συνοδεύονται από εκείνη την ωριμότητα που μας καθιστά ικανές να επικοινωνήσουμε όλα μας τα θέλω. Μπορεί σε νεαρότερη ηλικία να μην ξέραμε τον τρόπο να ζητήσουμε αυτό που μας προκαλεί χαρά εκεί κάτω, αλλά τώρα αν μη τι άλλο σίγουρα γνωρίζουμε.

Η εναλλαγή διαφόρων φάσεων της ζωής μας, αλλά και ο πειραματισμός μας με τους σεξουαλικούς συντρόφους που πέρασαν από το κρεβάτι μας, μας έχουν κάνει πλέον ώριμες και έτοιμες να διεκδικήσουμε αυτό που μας ευχαριστεί.

Η αυτοπεποίθηση μας είναι στα ύψη. Η προσωπικότητά μας είναι άρτια δομημένη και πιο ισχυρή από ποτέ. Μία γυναίκα στα 50 πολύ απλά ξέρει τι θέλει, το ζητάει και στο τέλος το παίρνει. Η γνώση του εαυτού που μας προσφέρει αυτή η περίοδος της ζωής μας είναι από τις πιο παραγωγικές και σίγουρα διαφέρει με άλλες φάσεις της ζωής.

Έξτρα μπόνους, αν απολαύσατε για πολλά χρόνια την χαρά της μητρότητας, τώρα τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει. Τώρα οι ιδιωτικές στιγμές είναι περισσότερες και ακόμη πιο χαλαρές. Το πιθανότερο είναι τα παιδιά μας σε αυτήν την ηλικία να έχουν φύγει ήδη από το σπίτι, άρα εμείς χαιρόμαστε και προγραμματίζουμε αυτά που αγαπάμε χωρίς βιασύνη.

Αν είστε έτοιμες να αποσυρθείτε από την καθημερινή εργασία σας, ο χρόνος που θα έχετε για τον εαυτό σας θα είναι πολύ περισσότερος. Αυτόματα αυτό συνεπάγεται πως θα έχετε χρόνο να αφιερώσετε και στον σύντροφό σας. Η νεότητα είναι στην ψυχή και όχι στο σώμα. Το σώμα απλά βοηθάει την σεξουαλικότητα μας να εκφραστεί και να πάρει την μορφή της έντονης απόλαυσης.

Μπορούμε να γράφουμε για ώρες και να αναλύουμε την ψυχοσύνθεση των γυναικών. Στο ίδιο όμως θα καταλήξουμε και πάλι! Τελειώνοντας το σχολείο ή και πολύ πιο πριν αρχίζουμε να εξερευνούμε τον ερωτικό μας εαυτό. Παίρνουμε αποφάσεις που λίγο πολύ θα μας σημαδέψουν ή αν όχι σίγουρα θα μας καθορίσουν για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Τι είναι τελικά η εφηβεία;

Αναφερόμαστε ξανά και ξανά στην λέξη εφηβεία. Πως όμως την αντιλαμβανόμαστε; Είναι η περίοδος εκείνη που ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας αλλά και την θέση του στον κόσμο. Είναι η περίοδος που ανακαλύπτουμε το σώμα μας. Το ίδιο σώμα που αλλάζει και εμείς παραξενεμένοι το παρατηρούμε απορώντας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και κατά τα 50. Το σώμα αλλάζει, η διάθεση αλλάζει, η σεξουαλική ζωή αλλάζει, εμείς αλλάζουμε. Προς το καλύτερο θα σας πω εγώ. Τα οφέλη τα απαριθμήσαμε παραπάνω και καθώς φαίνεται είναι πολλά. Ποτέ πια μην πιστέψετε πως η ερωτική σας ζωή τελειώνει στα 50.
Κάθε άλλο, η ερωτική σας ζωή τώρα αρχίζει! Απολαύστε την στο έπακρο!

Σχετικά άρθρα