Το δικό σας ερώτημα: Είμαι σε σχέση, περιμένω το πρώτο μου παιδί, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή μου αν και δεν μου φέρθηκε καλά..Πώς μπορώ να ξεπεράσω κάτι τέτοιο;

“Καλησπέρα σας,

Είμαστε συνάδελφοι…τον έκανα add στο facebook…μετά από καιρό του έστειλα μήνυμα για θέμα δουλειάς, μιλήσαμε, και μου πρότεινε κάποια στιγμή να βγούμε για καφέ…από τότε ξεκίνησαν τα likes στο facebook και οι αφορμές να μου στέλνει μήνυμα…βγήκαμε πολλές φορές, ώσπου σε ένα ραντεβού με φίλησε…μου είπε ότι είναι “περίπλοκος” σε αυτά και στη φάση που είναι, και στην ηληκία που είναι, θέλει να περνάει καλά, του αρέσω αλλά θέλει κάτι ελεύθερο…εμένα με γοήτευσε και με εξίταρε όλο αυτο το παιχνίδι…κράτησε 4 μήνες με έντονες σεξουαλικές στιγμές…πέρασα τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου και το πιο όμορφο καλοκαίρι…μόλις βρισκόμασταν το ένιωθα ότι κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα και αυτός χαμόγελα, τρέλα κλπ., ώσπου φτάνουμε τέλος Αυγούστου, ώσπου αρχίζει να απαντά μονολεκτικά στα μηνύματα, αρχίζει να “αραιώνει” να μη στέλνει, αλλά μόνο εγώ…και αρχίζω και ψιλιάζομαι τι γίνεται…γιατί δε μπορεί να με δει, έχει όλο δουλειά κλπ…

Εγώ μετά από 2 βδομάδες αρχίζουν και σπάνε τα νεύρα μου, και του είπα ότι τυπικά τελειώσαμε, και ότι δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Και μου λέει όπως νομίζεις, κάνε ότι θες, πάντως να ξέρεις μου λέει, ότι δε θα έκανα το ίδιο που μου κάνεις εσύ, και ότι εάν δεν ήμουν σε φάση αυτό τον καιρό, θα το καταλάβαινα χωρίς πολλά πολλά…

Βρισκόμαστε μετά απο 2 μέρες για δουλειά και του λέω το μετάνιωσα κλπ, και πάω να τον φιλήσω, και μου λέει αστο καλύτερα, να μείνουμε φίλοι, να το παγώσουμε κλπ…από τότε έχει σταματήσει τις πολλές αντιδράσεις στο facebook…έχουν περάσει 5 μήνες και μου στέλνει μηνύματα καμιά φορά για δουλειά, ή για άλλα, στις 12, 1 το βράδυ, ή φώτο του που κουρεύτηκε, ή ανεβαζω φώτο εγώ και ανεβάζει και ο ίδιος από το ίδιο μέρος…όλα αυτά με κάνουν να μην μπορώ να ηρεμήσω…μία λύση παρακαλώ;! Α! * δεν το ήξερε κανείς για εμάς…ήταν κρυφό…

Μετά τον είδα με μία άλλη κοπέλα οκ λέω, συνέχισε όμως τα μηνύματα στο facebook (παρόλο που μεταξύ σοβαρού και αστείου με ρώταγε εάν έχω γκόμενο και μου είπε κοπέλα ναι έχω) να μαθαίνει νέα για τη ζωή μου, ώσπου μου ζήτησε να βγούμε για καφέ. Βγήκαμε και έγινε τόσες φορές σαν να ήμασταν στην πρώτη κατάσταση, τις επόμενες ημέρες εξαφανίστηκε και του έστειλα εγώ και μου είπε ότι “θέλω να βρισκόμαστε, μου αρέσει πολύ το σεξ που κάνουμε κλπ και η όλη φάση, αλλά αν δεν το αντέχεις βρες και κάνε κάτι άλλο στη ζωή σου”.Η φάση συνεχίστηκε για 4 μήνες μέχρι που τον είδα πάλι μέσα σε αυτό το διάστημα με την ίδια κοπέλα. Σε κάποια φάση, ξέσπασα και του είπα εάν είναι παντρεμένος και μου διαφεύγει κάτι και μου λέει “συνάδελφοι είμαστε δε θα το ήξερες; στους ίδιους χώρους κινούμαστε”, οκ λέω.

Ώσπου φτάνουμε οκτώβρη 2022. Ενώ έχω γνωρίσει και έναν ξάδελφό του λόγω επαγγέλματος, ο δικός μου αρχίζει και απομακρύνεται πάλι εάν δεν στείλω, μου λέει ο ξάδελφός του πρέπει να σου πει κάτι, περίμενε λίγες μέρες και θα σου μιλήσει, και ένα ωραίο μεσημέρι με παίρνει τηλ ο ξάδελφός του να μου πει ότι έγινε μπαμπάς από μία κοπέλα.

Μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια και μετά ανακαλύπτω ότι η κοπέλα ήταν παλιά ιστορία είχαν κόψει για 3 χρόνια και όταν τον έδιωξα εγώ την πρώτη φορά, μάλλον πήγε να τη βρει. Υποθέτω από εκείνη τη στιγμή τον ξέχεσα, του έστειλα μήνυμα και μου μίλησε στον πληθυντικό σαν να μη με ξέρει τύπου είμαι τρελή και εγώ είχα εξηγηθεί άλλο αν δεν το καταλάβατε κλπ και ούτε θέλω ούτε μπορώ να συμμετέχω σε αυτό που νιώθετε και κάτι τέτοιες ”πίπες” (συγγνώμη κιόλας).

Εγώ μετά τα έφτιαξα με ένα παιδί, και για να είμαι εντάξει κάθισα και του είπα όλο το στόρυ για να ξέρει γιατί δεν ήμουν στα καλά μου, σε σημείο τα βράδια να μη μπορώ να κοιμηθώ.

Τον διέγραψα από facebook να μην τον βλέπω, προχώρησα για να νιώσω καλά με τον εαυτό μου, μου προσφέρει ότι δε μου πρόσφερε ο άλλος αλλά το σεξουαλικό δεν είναι τόσο ”ουάου”, όπως με τον άλλον. Είμαι έγκυος αυτή τη στιγμή, όλα καλά, αλλά τρώω φλας μπακ και φρίκες με τον άλλον. Μου έρχονται οι αναμνήσεις και ώρες ώρες μου λείπει.

Ο φίλος μου μου είπε ότι νιώθει αυτή τη σκιά ανάμεσά μας. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω, γιατί ώρες ώρες μου λείπει πολύ, θέλω να του στείλω, αλλά μετά από όλα αυτά που μου έκανε λέω δεν το άξιζα όλο αυτό γιατί αν ήξερα ότι είχε αφήσει έγγυο κάποια άλλη ΠΟΤΕ δε θα προχωρούσα την δεύτερη φορά και του το είπα και μου λέει λογαριασμό θα σου δώσω;

Δε ντράπηκε; Γιατί να με πλησιάσει τη δεύτερη φορά; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το σεντόνι”!

Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Ειρήνη Κλησιάρχη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτή η κατάσταση που περιγράφετε ήταν και είναι περίπλοκη.
Ξεκινήσατε μια σχέση και ο σύντροφός σας εξ αρχής όρισε ότι ήθελε μια ελεύθερη σχέση , χωρίς “συναισθηματική δέσμευση” την οποία και αποδεχτηκατε.

Αυτό που συνέβη είναι ότι εσείς αρχίσατε να έχετε βαθύτερα συναισθήματα, στα οποία ο σύντροφός σας δεν ανταποκρίθηκε αφ’ενός και αφ’ετέρου οι πληροφορίες που δίνετε δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει επιλέξει να σχετίζεται μαζί σας με αυτό τον τρόπο.

Αυτό που θα είναι βοηθητικό για εσάς είναι να δείτε τον τρόπο με τον οποίο εσείς διαχειρίζεστε τις καταστάσεις και τις σχέσεις σας . Να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα σας ( έχετε μπει σε μια νέα σχέση), και να επαναπροσδιορίσετε τα προσωπικά σας όρια και τις προσωπικές σας ευθύνες.

Είναι ωφέλιμο πρώτα να στρέψουμε τα “φώτα ” σε εμάς τους ίδιους και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.

Θα είναι χρήσιμο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, για να ξεκαθαρισετε τα δικά σας συναισθήματα, για να αποφασίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσετε-μιας και έχετε ήδη μια σχέση- και να προετοιμαστείτε και για το νέο ρόλο στη ζωή σας!

Εσείς θα επιλέξετε τελικά!

Ειρήνη Κλησιαρχη
Bsc in psychology and counselling
Life and family coach
Founder of zaketanavaleis
Τηλ 6938722055

Σχετικά άρθρα