Με την γυναίκα μου κάνουμε σεξ μία φορά το μήνα και αν, χωρίς φαντασία ή ενδιαφέρον. Το έχω συζητήσει μαζί της χωρίς όμως να βλέπω βελτίωση. Τι μπορώ να κάνω;

“Καλησπέρα.
Είμαι 44 χρόνων και παντρεμένος 14 χρόνια με την κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό μου. Το σεξ ποτέ δεν ήταν το σημείο αναφοράς στη σχέση μας, αλλά δεν είχε κανείς παράπονο…
Τα τελευταία 5 χρόνια όμως κάνουμε σεξ μια φορά τον μήνα και αν.
Αυτός που θέλει κάτι πάρα πάνω είμαι εγώ. Όχι μόνο πιο συχνά αλλά και με λίγη φαντασία.
Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με την γυναίκα μου, που επιμένει πως για την πεσμένη λίμπιντό της δεν φταίω εγώ αλλά οι αλλαγές στο σώμα της.
Με κάθε τρόπο από την πρώτη ημέρα της σχέσης μας της έχω δείξει πως τα περιττά κιλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει ή με χαλάει και γενικότερα πως δεν δίνω έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση.
Θα ήθελα όμως να ζήσω και κάτι πάρα πάνω στο σεξ. Δεν ξέρω πως αλλιώς να προσεγγίσω μαζί της το θέμα.
Ευχαριστώ”.

Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Ειρήνη Κλησιάρχη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Αγαπητέ αναγνώστη,

Σίγουρα η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι βασικός πυλώνας μιας σχέσης.
Συμβαίνει πολλές φορές να μην μπορούμε να “συντονιστούμε” ή να έχουμε διαφορετικές ανάγκες.
Η “απομάκρυνση” του ενός από το σεξ μπορεί να συμβεί σε όλους και για πολλούς και διαφορετικούς λόγους! Άλλες φορές οι λόγοι μπορεί να είναι προσωπικοίαπωλεια εργασίας), οικονομικοί, συναισθηματικοί (πχ θέλω να χωρίσω), βιολογικοί(εμμηνόπαυση) κτλ.

Αυτό που μπορώ να διαπιστώσω από τα γραφόμενα σας είναι ότι προς στιγμήν εστιάζετε σε διαφορετικό σημείο και αυτό δεν διευκολύνει την κατάσταση. Εκείνη σας λέει ουσιαστικά ότι δεν έχει διάθεση (και μπορεί να μην ξέρει τους λόγους), εσείς από τη δική σας πλευρά εστιάζετε στα κιλά της, κάτι που εκείνη δεν δείχνει να την απασχολεί!

Είναι απαραίτητο να έχετε ανοιχτή επικοινωνία και συζήτηση, να δείξετε κατανόηση και να φροντίσετε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, ώστε να διαπιστώσετε ποια είναι τα θέματα που θα χρειαστεί να εξετάσετε ξεχωριστά αλλά και μαζί ο καθένας!
Άλλωστε το σεξ προϋποθέτει σεβασμό και συναίνεση!

Ειρήνη Κλησιαρχη
Bsc in psychology and Counselling
Life and family coach
[email protected]
Tel 6938722055

Σχετικά άρθρα