Ο φίλος μου έχει πολλά θετικά…αλλά είναι χειριστικός και προσπαθεί να με αλλάξει…Τι να κάνω;

“Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα θέμα που έχω. Εγώ γνώρισα κάποιον απ’το ίντερνετ και βγήκαμε μία φορά. Από την πρώτη όμως μέρα μαλώνουμε και γενικά κάθε δύο μέρες μαλώναμε και την επόμενη μου ξανά έστελνε. Παρόλα αυτά είμαστε ίδιοι, ταιριάζουμε στα περισσότερα πράγματα και σκεφτόμαστε ίδια. Έχει πολλά θετικά αυτός ο άνθρωπος (εγώ 21 αυτός 25 χρονών) αλλά τα αρνητικά του που είναι λίγα, είναι σημαντικά και για αυτό υπερισχύουν από τα θετικά. Για να καταλάβετε είναι τοξικός και χειριστηκος. Κάθε φορά που λέω να τον αφήσω γιατί δεν βγαίνει μαζί του μου ξανά στέλνει εν’ω του έχω πει τελειώσαμε.

Του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες και το Σάββατο που μας πέρασε χαραμισε και την τελευταία ευκαιρία που του έδωσα που του είπα ότι αν ξανά γίνουν τα ίδια τελειώσαμε οριστικά και αμετάκλητα. Σήμερα πάλι μου ξανά έστειλε σήματα ότι θέλει να είμαστε μαζί και ότι δεν με έχει ξέχασα αλλά κάθε φορά που μαλώνουμε αμφιβάλω για το αν με θέλει. Στην περίπτωση μας ισχύει το όσο τον φτύνω τόσο κολλάει αλλά δεν τον φτύνω για να κολλήσει απλά τον φτύνω αυτήν την φορά γιατί τον έχω βγάλει απ’την ζωή μου και αυτός με κυνηγάει ακόμα. Τι να κάνω; Θα πρέπει να συνεχίσω να είμαι μαζί του ή καλά έκανα που τον έβγαλα απ’την ζωή μου; Επίσης πολλά πράγματα δεν μου τα λέει καλά και δεν με θέλει ακριβώς έτσι όπως είμαι και προσπαθεί να με αλλάξει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων”.

Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Άση Μπουμπαλίκη, Ψυχοσεξουαλική Σύμβουλος

Αγαπητή αναγνώστρια

Στο μήνυμα σου φαίνεται να εισαι σε ένα δίλημμα.  Αναφέρεις αρχικά οτι έχεις πολλά κοινά με αυτόν τον άνθρωπο, όμως απο την άλλη πλευρά όταν είστε μαζί υπάρχει ένταση (μαλώνετε συχνά) και απ΄οσο αναφέρεις είναι και ένας άνθρωπος που δεν σε αποδέχεται όπως είσαι, “προσπαθεί να σε αλλάξει”, είναι τοξικός και χειριστικός. Θα ήθελα αρχικά να σου ζητήσω να κάνεις μία γραπτή άσκηση. Να πάρεις μία κόλλα χαρτί να φτιάξεις δύο στήλες και στην μία να βάλεις τα θετικά αυτής της σχέσης και στην άλλη στήλη τα “δύσκολα” σημεία αυτής της σχέσης.

Μπορείς να γράψεις, λέξεις (συναισθήματα), κατάσταση (τί σε ευχαριστεί, τί σε δυσκολεύει ) κτλ. Όταν τελειώσεις με τη λίστα αυτή, πάρε λίγο χρόνο και μελέτησε τί έχεις γράψει.  Θα μπορούσες ακόμη, εάν το επιθυμείς, να μοιραστείς κάποια απο τα συναισθήματα που σημείωσες μαζί του. Να του εξηγήσεις τί ακριβώς νιώθεις όταν κάνει κάτι το οποίο σε ενοχλεί και δε σου αρέσει και εάν είσαι και έτοιμη να δηλώσεις και την απόφαση σου. Χρειάζεται στην ζωή μας να είμαστε με ανθρώπους που μας αποδέχονται, μας σέβονται και μας κάνουνε να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Άση Μπουμπαλίκη
Ψυχοσεξουαλική Σύμβουλος
Τηλ. Επικ. : 6975 205 805
Email: [email protected]

Σχετικά άρθρα