Πώς θα μιλήσετε για τις επιθυμίες σας στο σεξ χωρίς να κάνετε τον σύντροφό σας να νιώσει ανεπαρκής;

Η ανάπτυξη μιας καλής επικοινωνίας είναι σημαντική στις σχέσεις, και αυτό ισχύει εξίσου όταν πρόκειται να μιλήσουμε για σεξ . Το να ξέρουμε και να μπορούμε να περιγράψουμε τι είναι αυτό που θέλουμε στο κρεβάτι είναι μια τόσο πολύτιμη δεξιότητα, που λίγοι κατέχουν, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποκτήσουμε όλοι.

Το να μιλάτε για τις νέες σας επιθυμίες και φαντασιώσεις ή τις νέες στάσεις που θέλετε να δοκιμάσετε, όχι μόνο δεν πρέπει να είναι ταμπού αλλά θα αυξήσει την οικειότητα ανάμεσα στους δυο σας. Ακόμα μπορεί να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στην σχέση σας, ειδικά όταν είναι μακροχρόνια και νιώθετε πως έχει βαλτώσει.

Τι γίνεται αν πρόκειται για το νέο σας φλερτ

Εάν μόλις αρχίσατε να βλέπετε κάποιον, τότε έχετε την κατάλληλη ευκαιρία να ξεκινήσετε μαζί του μία ειλικρινή και υγιής σχέση. Αν η σχέση σας έχει προχωρήσει και παρότι ο σύντροφός σας, σας αρέσει αρκετά, δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά είναι η κατάλληλη ώρα να του μιλήσετε! Ή τώρα ή ποτέ! Η αρχή της σχέσης αυτής είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσετε έναν διάλογο νωρίς, ώστε και οι δύο να αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράζετε αυτά που περιμένετε από τον ερωτικό σας σύντροφο!

Γιατί οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν αυτά που θέλουν;

Οι άνθρωποι που έχουν φόβο και άγχος όταν πρόκειται να ζητήσουν κάτι από τον σύντροφό τους, πολλές φορές έχουν την εντύπωση πως θα θίξουν τον εγωισμό του συντρόφου τους και πως έτσι θα τον κάνουν να αισθανθεί μειονεκτικά που δεν μπόρεσε από μόνος του να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του άλλου. Υπάρχουν και άλλα άτομα που φοβούνται μην κριθούν για τις δικές τους επιδόσεις και έτσι καταλήγουν να μην εκφράζουν ποτέ τις δικές τους.

Ακόμη, είναι και αυτοί που στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι θέλουν ή δεν ξέρουν πώς να το εκφράσουν. Έτσι καταλήγουν να καταπιέζουν τα βαθύτερά τους «θέλω», επειδή αδυνατούν να μεταφέρουν την ανάγκη που έχουν στο ταίρι τους.

Εδώ δεν χρειάζεται να εξετάσουμε περισσότερο ποιος ακριβώς είναι ο φόβος που σας κρατάει μακριά από την απόλαυση. Αυτό που πρέπει, όμως, να κάνουμε, είναι να δούμε τρόπους που θα σας ενθαρρύνουν να μιλήσετε ανοιχτά στο σύντροφό σας για αυτά που θέλετε να έχετε στο σεξ.

Αυτό που ζητάμε είναι πάντα αυτό που θέλουμε;

Μάλλον όχι. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά, πως μπορεί σαν νέοι εραστές να θέλουμε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα στο σεξ και να πειραματιστούμε, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα θέλουμε ως μέρος της σεξουαλικής μας ζωής για πάντα. Άρα, δώστε στο ταίρι σας να καταλάβει πως ο ίδιος και το πάθος που νιώθετε μαζί του σας οδηγεί στο να θέλετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Είναι σημαντικό να δείξετε και να διευκρινίσετε πως θέλετε να δοκιμάσετε αυτό «το κάτι», μόνο μαζί του.

Έτσι και αλλιώς πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι μας αρέσει κάτι, αν δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα; Επιπλέον να έχετε στο μυαλό σας πως είναι εντάξει αν θέλετε να σταματήσετε πριν καν ολοκληρώσετε αυτό το καινούριο. Άλλωστε για αυτό ακριβώς το δοκιμάζετε. Σε αντίστοιχη περίπτωση κάντε το ίδιο όταν βρεθείτε εσείς σε αυτήν τη θέση.

Μάθετε πότε να ρωτάτε και πότε να περιμένετε

Για πράγματα, όπως μικρές προσαρμογές ή αλλαγή τεχνικής, το να ρωτάτε ή να ζητάτε κατά την διάρκεια του σεξ είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για παράδειγμα το να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να είναι πιο γρήγορος ή να κινηθεί προς τα δεξιά ή ακόμα να του ζητήσετε να είναι πιο «σκληρός» είναι πράγματα που σίγουρα περιμένει να ακούσει.

Όταν όμως εισάγετε κάτι ολοκαίνουριο, όπως πειραματισμούς με σεξουαλικά παιχνίδια, BSDM τακτικές ή πρωκτικό σεξ, καλό θα ήταν να διατυπώσετε τα θέλω σας πριν την επίμαχη στιγμή. Αυτό θα δώσει χρόνο και στους δυο σας να επεξεργαστείτε την πληροφορία, να σκεφτείτε πόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο και φυσικά θα σας κάνει να το περιμένετε με ανυπομονησία, κάτι που θα εντείνει και την απόλαυση!

Και αν πληγώσω τα συναισθήματά τους…

Ποτέ μην ξεκινάτε από τα αρνητικά, αυτό είναι νόμος. Έστω, πως κάτι στο σεξ δεν σας αρέσει ή κάτι θέλετε να βελτιώσετε, ξεκινήσετε πρώτα από αυτά που σας αρέσουν, ώστε ο σύντροφός σας να μην πληγωθεί νομίζοντας πως είναι ανίκανος να σας ικανοποιήσει. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε: “Ξέρεις τι μου αρέσει πραγματικά; Όταν κάνεις αυτό, αυτό και αυτό. Και ξέρεις τι θα ήθελα ακόμη περισσότερο;”
Σε αυτή τη φάση μπορείτε να περιγράψτε αυτό που θέλετε όσο πιο συγκεκριμένα μπορείτε, δίνοντας λεπτομέρειες πολύ προσωπικές. Μια τέτοια λεπτομέρεια θα μπορούσε να ήταν, το πώς κινείται η γλώσσα κατά την διάρκεια του στοματικού σεξ.

Το «πάντα» και το «ποτέ» απαγορεύονται

Μερικές φορές, όταν ψάχνουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, το μπερδεύουμε με αυτό που δεν θέλουμε και η προσέγγιση προς τον σύντροφό μας μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Οπότε αντί να του πείτε: «Δεν το κάνεις σωστά!» ή «ποτέ δεν το κάνεις αυτό», πείτε του αυτό που θέλετε πιο παιχνιδιάρικα. Αφήστε τον ενθουσιασμό να λειτουργήσει και γίνεται όσο πιο καυτή και παιχνιδιάρα μπορείτε.

Έχετε άγχος… είναι λογικό

Η ειλικρίνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… ή σχεδόν ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Αν σκέφτεστε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και είστε αγχωμένοι για αυτό, τότε πείτε το. Αφήστε τον σύντροφό σας να καταλάβει πως τον αγαπάτε και επιθυμείτε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή, χωρίς να τον προσβάλετε και χωρίς ο ίδιος να νιώσει μειονεκτικά.

Εξηγήστε του πως νιώθετε περίεργα με τη συζήτηση και πως έχετε αγωνία για το πώς θα ακουστεί αυτό που έχετε να πείτε. Για παράδειγμα πείτε του: «Είναι κάτι που θα ήθελα κατά την διάρκεια του σεξ, αλλά δεν ξέρω πώς να το εκφράσω». Αυτό που θα περιμένετε είναι η κατανόηση και η συζήτηση, ώστε να καταφέρετε αυτό που θέλετε. Αν δεν δείτε μία τέτοια αντίδραση, τότε θα πρέπει να ανησυχήσετε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρόκειται για την αντίδραση κάποιου που ξαφνιάστηκε με αυτό που άκουσε.

Μοιραστείτε με τον σύντροφό σας το γιατί

Ξέρετε γιατί θέλετε να το δοκιμάσετε; Η απάντηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη – μπορεί απλώς να ακούγεται καυτή αλλά και αληθινή. Το να μοιραστείτε αυτό το «γιατί» βοηθά τον σύντροφό σας να καταλάβει ότι αυτό δεν αποτελεί κριτική στις δικές του ικανότητες, αλλά μία δική σας επιθυμία! Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορήσετε τον άλλον πως έκανε κάτι λάθος, στόχος και των δύο σας είναι να περάσετε καλά!

Δείξτε με το χέρι σας

Εάν υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα θέλατε ο σύντροφός σας να αλλάξει το στυλ του κατά τη διάρκεια του σεξ και οι λέξεις για να το περιγράψετε σας απογοητεύουν και σας φέρνουν σε δύσκολη θέση, υπάρχει λύση. Δοκιμάστε μια μη λεκτική προσέγγιση. Εάν για παράδειγμα μιλάμε για το στοματικό σεξ, πιάνοντας το χέρι του συντρόφου σας, χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας πάνω στο ευαίσθητό του δέρμα και δείξτε του την ταχύτητα, την πίεση και την τεχνική που χρειάζεστε για να φτάσετε σε οργασμό.

Ξέρετε τι είναι αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί στο κρεβάτι;

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε εξερεύνηση του εαυτού σας, γιατί όχι και με τη βοήθεια ενός καλού δονητή. Μη φοβάστε να εξερευνήσετε τον εαυτό σας και τα σημεία που θεωρείτε ερωτογενείς ζώνες, μόνο έτσι θα απολαμβάνετε καλό και ποιοτικό σεξ. Αν εσείς δεν ξέρετε με τι είστε ευχαριστημένοι, μην περιμένετε να το ξέρουν οι άλλοι!

Μην το πείτε, αλλά ψιθυρίστε το

Όπως ακριβώς θα επιβραβεύσετε τον σύντροφό σας με έναν ελκυστικό ήχο ικανοποίησης, μόλις κάνει κάτι που θα σας ενθουσιάσει, έτσι ακριβώς μπορείτε και να τον αποδοκιμάσετε, δείχνοντάς του πως δεν ευχαριστιέστε αυτό που κάνει. Όταν κάτι δεν σας ενθουσιάζει μπορείτε να πείτε ένα “χμμ”. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας αρέσει ή όχι αυτό που σας κάνουν, σημαίνει απλώς το αναγνωρίζετε. Κάτι τέτοιο μπορεί να βάλει το ταίρι σας σε σκέψη…και τότε είστε σε καλό δρόμο!

Ανταποδώστε τη χάρη και μην παίρνετε το όχι προσωπικά

Ρωτήστε και εσείς τον σύντροφό σας εάν θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι που ίσως τόσο καιρό του στερείτε, όχι όμως σκόπιμα. Συζητήστε μαζί του πώς θα κάνετε την σεξουαλική σας ζωή ακόμη καλύτερη, έτσι και αλλιώς το σεξ έχει σκοπό να σας κάνει να περάσετε εξίσου καλά και να φτάσετε στο απόλυτο, τον οργασμό, την κορύφωση. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και πρέπει να κάνετε τα πάντα για να το αποκτήσετε.

Μην κρυφτείτε πίσω από ταμπού και αβάσιμους φόβους και αγωνίες για το πώς θα ακουστούν αυτά που ζητάτε. Στην τελική μπορεί αυτή η συζήτηση που αποφεύγετε να κάνετε να είναι η αρχή για να καταλάβετε πως ίσως είστε σε μία αδιέξοδη σχέση. Το σεξ είναι το Α και το Ω σε μια σχέση, ειδικά στην αρχή. Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, η ερωτική και σωματική έλξη είναι αυτή που μας φέρνει κοντά με κάποιον για πρώτη φορά. Το σεξ μας δένει, δημιουργεί κοινούς πόθους και αυξάνει την οικειότητα.

Το να ακούσετε κάποιο «όχι» δεν είναι παράξενο και θα πρέπει να είστε έτοιμοι και έτοιμες να το αντιμετωπίσετε. Μην αντιδράσετε σαν κάποιος να σας απορρίπτει, αλλά σαν κάποιος να μην θέλει ως μέρος της σεξουαλικής του ζωής, κάτι που θέλετε εσείς. Αναρωτηθείτε πόσο σημαντικό είναι για εσάς, είναι ανάγκη ή επιθυμία;

Μπορεί και να ήρθε η ώρα να δείτε κάποιον ειδικό

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και ο σύντροφός σας δεν έχει ακόμη λάβει υπόψη του όλα αυτά που έχετε συζητήσει, τότε ίσως είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Πλέον ίσως πρόκειται για ένα θέμα επικοινωνίας. Θα μπορούσε να είναι μια παρεξήγηση ή μπορεί να υπάρχει κάτι που εμποδίζει την προθυμία του συντρόφου σας να ακολουθήσει. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να είναι καιρός να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε τον θεραπευτή ή τον σεξοθεραπευτή για να διευκολύνετε αυτές τις συνομιλίες.

Τελικά, εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε έναν στόχο: Να απολαμβάνετε τη σεξουαλική εμπειρία μεταξύ σας, να θέλετε να ενώνετε τα κορμιά σας και να φτάνετε σε οργασμό. Δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα, αλλά για κάτι που όλοι λαχταράμε και επιθυμούμε να έχουμε.

Το συμπέρασμα είναι πως…

…είναι πολύ γενναίο να μιλάτε στους συντρόφους σας. Όπως και για όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά ο κατάλληλος τρόπος για να δώσετε στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας να καταλάβει πώς μπορεί να σας κάνει χαρούμενους. Οπότε πείτε τα όλα, χωρίς μισόλογα. Φορέστε την πιο καλή σας διάθεση, οπλιστείτε με υπομονή για παν ενδεχόμενο, επιστρατεύστε την γοητεία σας και αφεθείτε στην σκέψη του τι θα σας έκανε χαρούμενη την ώρα που είστε στο κρεβάτι με έναν άντρα.

Αυτή ακριβώς την ώρα, ανοίξτε το στόμα και μεταμορφώστε τις σκέψεις σας σε λόγια. Αν ο καλός σας προσβληθεί, τότε ή κάτι δεν έχετε κάνει καλά ή μάλλον έχει άλλα ζητήματα να λύσει. Το θέμα αν και απλό, είναι και λεπτό και εξαιρετικά προσωπικό. Σαν ενήλικας λοιπόν πιστεύω πως πρέπει να κατανοούμε πότε προσβάλλουμε τον άλλον και πότε απλά του λέμε κάτι που δεν θέλει να ακούσει.

Αν είναι πολύ εγωιστής και θεωρεί πως όλα τα κάνει τέλεια, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε τι είστε διατεθειμμένες να θυσιάσετε. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τους κυρίους της παρέας μας!

Σχετικά άρθρα