Με έκανε να τον ερωτευτώ και μετά επέστρεψε στην οικογένειά του…Η εμμονή που έχω μαζί του…με καταστρέφει. Πώς να το διαχειριστώ;

“Καλησπέρα θα ήθελα να πω τη δικιά μου ιστορία είμαι ερωτευμένη με έναν παντρεμένο και εγώ είμαι ελεύθερη. Στην αρχή ήμασταν μόνο φίλοι, έλεγε ο ένας τα προβλήματα στον άλλον χωρίς να σκεφτόμαστε την κριτική που μπορεί κάποιο συγγενικό μας ή φιλικό μας πρόσωπο να μας κάνει . Εμένα να σημειωθεί ότι ούτε μου περνούσε από το μυαλό ότι αυτή η σχέση μπορεί να γυρνούσε στο ερωτικό δεν το σκέφτηκα λάθος. Τον έβλεπα μόνο σαν άνθρωπο που μπορώ να μιλήσω ελεύθερα χωρίς να ξέρει τη ζωή μου, όμως σιγά-σιγά τα πράγματα άλλαξαν, αυτό το σιγά-σιγά όμως να σημειωθεί ότι πήρε δύο χρόνια.

Δεν πίστευα ότι η σχέση αυτή θα άλλαζε πείτε με χαζή αλλά δεν το πίστευα. Εν τέλει με έκανε να τον ερωτευτώ και αυτός όχι απλά δεν με ερωτεύτηκε μου δημιούργησε τόσο μίσος απέναντί του που μερικές φορές η εμμονή που έχω μαζί του να του κάνω κακό με καταστρέφει. Ξέρω θα μου πείτε τι περίμενες από έναν παντρεμένο; αν δεν το ζεις δεν μπορείς εύκολα να το λες το συναίσθημα! Με έκανε και με κάνει ακόμη να υποφέρω δεν έχω γνωρίσει άλλον άντρα, γιατί είναι αυτός στο μυαλό μου γιατί αυτός μου εκανε και καλό αλλά και πάρα πολύ κακό αυτός μία χαρά είναι στο σπιτάκι του με τη γυναικούλα του και μου λέει κιόλας εντάξει έγινε ότι έγινε ήξερες ότι είμαι παντρεμένος .Εγώ όμως όταν τον βλέπω τρελαίνομαι γιατί για κακη μου τύχη μένει συγγενικό του πρόσωπο κοντά μου”.

Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Ειρήνη Κλησιάρχη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Αγαπητή αναγνωστρια!

Αν και θα ήταν χρήσιμες μερικές επιπλέον πληροφορίες, εν τούτοις μπορείτε να εστιάσετε σε εσάς την ίδια, που είναι και το σημαντικό.
Για παράδειγμα θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε εάν κάνατε οικογενειακά παρέα ή γιατί σας είπε τη φράση “ότι έγινε έγινε…”.

Όπως προείπα, χρησιμοποιείτε κάποιες εκφράσεις πχ “με έκανε να τον ερωτευτώ…” .Να θυμάστε ότι δεν είστε αντικείμενο για να μπορεί όποιος ή όποια ή οτιδήποτε άλλο, να σας καθορίζει τα συναισθήματα σας, τις πράξεις σας ή τις αντιδράσεις σας και την συμπεριφορά σας! Είστε μια γυναίκα που οφείλει στον εαυτό της να τον φροντίζει, να εκφράζεται μεν αλλά και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα της δε, ακόμη και την απόρριψη. Δεν είναι εύκολο, για αυτό υπάρχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας ώστε να βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε η “αγάπη” δεν εμπεριέχει “μίσος”. Το θετικό είναι ότι αυτή σας η εμπειρία μπορεί να είναι η ευκαιρία να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα!

Ειρήνη Κλησιαρχη
Bsc in psychology and Counselling
Life and family coach
[email protected]
Tel 6938722055

Σχετικά άρθρα