“Ανησυχώ για τον γιο μου..έχει ερωτευτεί μία κοπέλα μικρότερή του με πολλά προβλήματα και εκείνη τον εκμεταλλεύεται..Πώς να τον βοηθήσω;”

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ακόμα ένα δικό σας ερώτημα, ένα ερώτημα του κοινού, που οι ειδικοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε έδωσαν απάντηση προσπαθώντας να σας κατευθύνουν και να σας συμβουλέψουν, σε οτιδήποτε σας απασχολεί κάθε φορά! Η απάντηση από τον ειδικό μας είναι εντελώς δωρεάν!

Το ερώτημα της αναγνώστριας:

“Καλησπέρα σας,

Ο γιος μου είναι 27 ετών και προ διετίας, γνώρισε μια κοπέλα μικρότερη του, περίπου 5 χρόνια, την οποία ερωτεύτηκε, χωρίς ωστόσο να έχουν παραπάνω από μια φιλική σχέση, διότι εκείνη έχει ψυχολογικά προβλήματα, που πιθανόν να έχουν προκληθεί, είτε γιατί δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τον πατέρα της, είτε γιατί η μητέρα της είναι διπολική και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον αδιάφορο.
Ο γιος μου, αλλά κι εμείς ως γονείς, της φερομαστε στοργικά. Εκείνη όμως, φέρεται τόσο τοξικά στο γιο μου, χρησιμοποιώντας τον οικονομικά και συναισθηματικά.

Δυστυχώς, ο γιος μου κοντεύει να γίνει καταθλιπτικός, επειδή ενώ αντιλαμβάνεται την τοξικότητα, επιμένει να υποφέρει. Σαν πληροφορία να αναφέρω, ότι είναι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πηγαίνει σε ψυχολόγο σχεδόν ένα χρόνο, προκειμένου να αποβάλει την ανασφάλεια του, αλλά, πρόοδος δεν υπάρχει.

Ως γονείς, τι θα πρέπει να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί, αφού ο ίδιος λέει, ότι δυσκολεύεται να το κάνει;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας”

Η απάντηση που έδωσε η ειδικός, κυρία Ειρήνη Κλησιάρχη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Αγαπητή αναγνωστρια,

Η κατάσταση που περιγράφετε είναι συναισθηματικά δύσκολη για κάθε γονιό! Ο γιος σας είναι σε μια ηλικία που χρειάζεται να παίρνει αποφάσεις για τη δική του ζωή! Ο χρόνος που δουλεύει οποιοσδήποτε με έναν ψυχολόγο είναι διαφορετικός για το πώς τον αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι στον περίγυρο.

Αυτό που πιστεύω θα ήταν βοηθητικό με το γιο σας, είναι να κάνετε μια ειλικρινή και συναισθηματική συζήτηση μαζί του, εξηγώντας αυτά που σας ανησυχούν, αυτά που διακρίνετε λόγω της εμπειρίας σας και θέτοντας κάποια προσωπικά σας όρια πχ μην πίνετε με την κοπέλα του καφέ συζητώντας για τη σχέση τους. Περιοριστείτε στη σχέση σας με το ενήλικο παιδί σας και μην επικεντρώνεται μόνο σε αυτό το θέμα.
Η σχέση που έχετε μεταξύ σας είναι αυτή που εσείς έχετε να φροντίσετε.

Στη διάθεσή σας!

Ειρήνη Κλησιαρχη
Bsc in psychology and Counselling
Life and family coach
[email protected]
Tel 6938722055

Οι συμβουλές-απαντήσεις που δίνουν οι ειδικοί για εσάς είναι εντελώς δωρεάν. Στείλτε μας και εσείς την δική σας ερώτηση, για οτιδήποτε σας απασχολεί στο email μας [email protected]

Σχετικά άρθρα