Καταπολέμησε την ακμή με μέλι και κανέλα!

Ακμή. Το μεγάλο πρόβλημα των κοριτσιών στην εφηβεία αλλά και μεγαλύτερων ακόμα γυναικών. Υπάρχει κάποια συνταγή με αγνά φυσικά υλικά, για να καταπολεμήσουμε τα ενοχλητικά σπυράκια;

Απαντά η σύμβουλος ομορφιάς κυρία Μαίρη Παναγάκου.

 

 

 

 

 

Μάσκα με μέλι και κανέλα. 

Δημιουργήστε μόνες σας μια πάστα που θα καθαρίσει το πρόσωπό σας από τα σπυράκια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μέλι και κανέλα. Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε  3 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Απλώστε την με γάζα υ πάνω στα σπυράκια το βράδυ  και πλυθείτε το πρωί με χλιαρό νερό.

Εάν εφαρμόσετε καθημερινά αυτή τη θεραπεία για 15 ημέρες θα έχετε ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα, αφαιρώντας τα σπυράκια από τη ρίζα. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις έντονου προβλήματος όπου εκεί χρειάζεται πάντα η συμβουλή ιατρού.

Σε τι βοηθούν τα συστατικά της κανέλας και του μελιού;

Οι ιδιότητες της κανέλας, οφείλονται στα αιθέρια έλαια, την κινναμαλδεϋδη, την κινναμωμική αλκοόλη και στις αρωματικές ουσίες που περιέχει ο φλοιός του φυτού. Η αντισηπτική της ιδιότητά της έχει ανακαλυφτεί 5.000 χρόνια πριν από τους Κινέζους γιατρούς και είναι το συχνό συστατικό σε συνταγές φαρμάκων της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Το μέλι μη το βράσετε ποτέ ή το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα καταστραφούν όλα του τα θαυματουργά ένζυμα του.

*Τα παραπάνω υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά που πουλούν βιολογικά προϊόντα αλλά αν θέλετε να τα προμηθευτείτε σε πιο οικονομικές τιμές μπορείτε να επισκεπτείτε τα καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας, στη οδό Αθηνάς.

 

 

 

Σχετικά άρθρα