Δεν μπορώ να κάνω σεξ με τον σύντροφό μου γιατί δεν έχει στύση, τον θέλω πολύ αλλά δεν ξέρω, πώς να τον βοηθήσω;

Καλησπέρα σας..Ονομάζομαι @@@ 29 χρονων και έχω σχέση εδώ και 6 μήνες με κάποιον 32 χρόνων που είναι παρθένος …Τα πάμε μια χαρά σαν ζευγάρι. Πήγαμε διακοπές φέτος μαζί και όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε σεξ δεν γινόταν γιατί δεν ειχε μεγάλη στύση για να ολοκληρώσουμε. Γενικά το συζητήσαμε και μου είπε ότι ενώ θέλει να κάνουμε σεξ και του αρέσω δεν έχει τόσο στύση για να ολοκληρώσουμε ..Τι να κάνω? Τον θέλω πολύ και δεν ξερω πως να τον βοηθήσω..

Στο ερώτημά σας απάντησε η κυρία Ειρήνη Κλησιάρχη, ψυχολόγος

Αγαπητή αναγνωστρια,

Πόσο όμορφα συναισθήματα έχετε και πόσο θετική η στάση σας!

Από την άλλη σκέφτομαι για ποιο λόγο ένας άνδρας σε αυτή την ηλικία ήταν παρθένος. Από επιλογή; Γιατί δεν ένιωσε σεξουαλικά με καμμιά άλλη γυναίκα; Λόγω της στύσης του?
Σε πρώτη φάση χρειάζεται να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με κατανόηση και σεβασμό! Σίγουρα ο σύντροφός σας θα έχει πολλά να σας πει εάν υπάρχει εμπιστοσύνη! Για παράδειγμα ήταν πάντα έτσι; Έχει κάνει κάποιες εξετάσεις; Υπάρχει κάτι παθολογικό? Διανύει μια στρεσογόνο περίοδο; Εάν αποφεύγει τη συζήτηση και δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει θα χρειαστεί να επανεξετάσετε για ποιους λόγους θέλετε να είστε σε αυτή τη σχέση, και να δείτε με ειλικρίνεια που ακριβώς μπορείτε να είστε βοηθητική!

Λάβετε υπόψη σας ότι σε μια ισότιμη σχέση δεν υπάρχει κάποιος”Σωτήρας”! Σε μια σχέση και “δίνουμε” και “παίρνουμε”. Άλλωστε μια συντροφική σχέση εμπεριέχει τη σεξουαλική ζωή!

Σε δεύτερη φάση θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας μαζί με τον σύντροφό σας και σίγουρα ο σύντροφός σας εφ’ όσον αναγνωρίζει το πρόβλημα και θέλει να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή, χρειάζεται να απευθυνθεί ατομικά σε επαγγελματία ψυχικής υγείας που ασχολείται με τις σεξουαλικές διαταραχές!

Στη διάθεσή σας,

Ειρήνη Κλησιαρχη
Ψυχολόγος
Τηλ 6938722055
email [email protected]

Σχετικά άρθρα