Έγινε η κηδεία του Μάθιου Πέρι – Τα “Φιλαράκια” ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν – Δημιουργήθηκε Ίδρυμα με το όνομά του που θα βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν εθισμούς, όπως κι εκείνος

Η οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του Μάθιου Πέρι συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του πολυαγαπημένου ηθοποιού για να τον αποχαιρετίσουν. Δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα στην τελετή που να μην κλαίει για την απώλεια του δημοφιλούς ηθοποιού, του τηλεοπτικού Τσάντλερ, από τα “Φιλαράκια”.

Η λειτουργία τελέστηκε στο Forest Lawn Memorial Park στο Λος Άντζελες κοντά στα στούντιο της Warner Bros όπου γυριζόταν η δημοφιλής σειρά “Φιλαράκια”. Εκεί βρέθηκαν και τα τηλεοπτικά και όχι μόνο “Φιλαράκια” του Πέρι, οι συμπρωταγωνιστές και φίλοι του, η Τζένιφερ Άνιστον, η Κόρτνεϊ Κοξ, η Λίζα Κούντροου, ο Ματ ΛεΜπλανκ και ο Ντέιβιντ Σουίμερ, θλιμμένοι και ντυμένοι στα μαύρα.

Οι γονείς του Πέρι, Σούζαν Μόρισον και Τζον Πέρι, συνόδευσαν καταρρακωμένοι τον γιο τους στην τελευταία του κατοικία, ενώ ο πατριός του, Κιθ Μόρισον, ήταν ένας εκ των ανθρώπων που κράτησαν το φέρετρο του αδικοχαμένου ηθοποιού. Η τελετή έκλεισε με μια διασκευή του τραγουδιού του Peter Gabriel «Don’t Give Up», ως αποχαιρετισμός στον αγαπημένο Μάθιου Πέρι.

Ο Πέρι πέθανε το περασμένο Σάββατο, στις 28 Οκτωβρίου, σε ηλικία 54 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, μετά από προφανή πνιγμό, αν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Σύμφωνα πάντως με τις αρχές που “χτένισαν” το σπίτι, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ούτε σημάδια πάλης που να υπονοούν ότι πρόκειται για έγκλημα.

Το Ιατροδικαστικό Γραφείο της Κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι  η αυτοψία έχει ολοκληρωθεί  και τα αποτελέσματα εκκρεμούν τοξικολογική έκθεση. Ωστόσο, ένα διαδικτυακό αρχείο έχει την κατάσταση της αιτίας θανάτου του ηθοποιού που αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως «αναβληθείσα», καθώς «εκκρεμεί πρόσθετη έρευνα».

Η οικογένεια του ηθοποιού  δημοσίευσε μια δήλωση την επόμενη μέρα του θανάτου του, λέγοντας: “Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού μας. Ο Μάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος. Όλοι σας σημαίνατε τόσα πολλά για αυτόν και εκτιμούμε την τεράστια έκρηξη αγάπης».

Οι συμπρωταγωνιστές του Perry στα “Φιλαράκια” μίλησαν επίσης σε κοινή δήλωση, αναφέροντας τα εξής:

“Είμαστε όλοι τόσο εντελώς συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από απλά συνεργάτες. Είμαστε μια οικογένεια”, ανέφερε η δήλωσή τους. «Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτήν την τραγική απώλεια».

«Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όπως και όταν μπορέσουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο».

Το μήνυμα υπέγραψαν οι Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc και Schwimmer.

Πριν από τον  πρόωρο θάνατό του, ο αγαπημένος  σταρ από τα “Φιλαράκια”, ο οποίος πάλεψε με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά για δεκαετίες, σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για να υποστηρίξει όσους υποφέρουν από κατάχρηση ουσιών. Τα αγαπημένα του πρόσωπα έφεραν σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο, όταν ένας ιστότοπος για το Ίδρυμα “Matthew Perry” κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

«Το Ίδρυμα Matthew Perry είναι η υλοποίηση της διαρκούς δέσμευσης του Μάθιου να βοηθά άλλους που παλεύουν με την ασθένεια του εθισμού», αναφέρει η δήλωση αποστολής του οργανισμού. «Θα τιμήσει την κληρονομιά του και θα καθοδηγείται από τα δικά του λόγια, τις εμπειρίες του και το πάθος του να κάνει τη διαφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

Ο ιστότοπος του ιδρύματος διαθέτει επίσης μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Perry μαζί με ένα εμπνευσμένο απόσπασμα σχετικά με την επιθυμία του να βοηθήσει άλλους.

“Όταν πεθάνω, δεν θέλω να είναι τα “Φιλαράκια” το πρώτο πράγμα που αναφέρεται για μένα – θέλω το πρώτο πράγμα που θα θυμούνται να είναι ότι προσπάθησα να βοηθήσω τους άλλους. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου αποδεικνύοντας το”, ο απόσπασμα από την εμφάνισή του τον Νοέμβριο του 2022 στο  podcast Q With Tom Power  που διαβάστηκε. “Ο εθισμός είναι πολύ ισχυρός για να τον νικήσει κανείς μόνος του. Αλλά μαζί, μια μέρα τη φορά, μπορούμε να τον νικήσουμε.”

Δείτε ακόμη:

Ξεπουλιέται παγκοσμίως το βιβλίο του Μάθιου Πέρι – Είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη ότι ετοίμαζε και ταινία για τη ζωή του, με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον – Ποιοι κληρονομούν τα δικαιώματα και την περιουσία εκατομμυρίων του σταρ

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Μάθιου Πέρι – 6 μήνες θα χρειαστούν οι ειδικοί για να βρουν την αιτία θανάτου του διάσημου ηθοποιού

Μάθιου Πέρι: Ο αλκοολισμός από τα 14, η χρήση 55 χαπιών την ημέρα, η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου ανά επεισόδιο στους Friends, οι 15 φορές που μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης, οι διάσημοι έρωτες της ζωής του, η επιστροφή του από τον θάνατο και οι 12 χειρουργικές επεμβάσεις λόγω χρήσης οπιοειδών

Σχετικά άρθρα