Κλείνεις τα φώτα για να… πέσεις στο κρεβάτι; Γιατί επιλέγουμε να κάνουμε σεξ με ή χωρίς φώτα; Μάθε ποιος είσαι την ώρα που κάνεις έρωτα

Η επιλογή του φωτισμού στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα των σεξουαλικών μας εμπειριών. Είτε επιλέγουμε την απαλή λάμψη του κεριού, τη ζεστασιά των φωτιστικών δίπλα στο κρεβάτι ή το απόλυτο σκοτάδι ενός δωματίου, καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις για το πως θα «φωτίσει» τις προσωπικές του στιγμές. Σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τις προτιμήσεις μας.

Προσωπική άνεση και αυτοπεποίθηση (ο ρόλος της εικόνας του σώματος):

Αναμμένα φώτα: Μερικά άτομα αισθάνονται πιο σίγουρα και άνετα όταν τα φώτα είναι αναμμένα. Επιτρέπει μια σαφή εικόνα του σώματος, των εκφράσεων και των κινήσεων του συντρόφου τους, ενισχύοντας την αίσθηση οικειότητας και σύνδεσης. Για κάποιους, το να αγκαλιάζουν το σώμα τους κάτω από το φως σημαίνει αποδοχή του εαυτού τους και αυτοπεποίθηση. Μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα ηδονής και να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι σύντροφοι απολαμβάνουν ο ένας το σώμα του άλλου.

Σβηστά φώτα: Άλλοι μπορεί να προτιμούν το μυστήριο και την ιδιωτικότητα που παρέχει το σκοτάδι, επιτρέποντάς τους να εστιάζουν στις αισθήσεις και τα συναισθήματα και όχι στη φυσική εμφάνιση. Ο χαμηλός φωτισμός ή το σκοτάδι μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας σε όσους αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους. Παρέχει έτσι ένα επίπεδο ιδιωτικότητας που επιτρέπει στα άτομα να εγκαταλείψουν τις αναστολές που μπορεί να έχουν από την εξωτερική τους εμφάνιση.

Εμπειρία των αισθήσεων (καλύτερη επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ των εραστών):

Φώτα αναμμένα: Ο φωτισμός ενισχύει την οπτική πτυχή της οικειότητας, επιτρέποντας στους εραστές να παρακολουθούν τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του ερωτικού τους παρτενέρ. Η συμμετοχή όλων των αισθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της όρασης, μπορεί να εντείνει τη συνολική ερωτική εμπειρία. Η καθαρή ορατότητα επιτρέπει την άμεση οπτική επαφή, όπου ο σύντροφος μπορεί να δει τι αρέσει στον άλλο και πως να προχωρήσει. Έτσι ενισχύεται η συναισθηματική σύνδεση και η οικειότητα, μέσω της ανταλλαγής εκφράσεων και χειρονομιών.

Σβηστά φώτα: Τα μειωμένα οπτικά ερεθίσματα μπορεί να ενισχύσουν άλλες αισθήσεις, όπως η αφή, η γεύση, η όσφρηση και η ακοή. Ορισμένοι βρίσκουν ότι το να βασίζεσαι στις υπόλοιπες αισθήσεις σου μέσα στο σκοτάδι αναπτύσσεις μεγαλύτερα επίπεδα ευχαρίστησης αλλά και σύνδεσης με τον ερωτικό σου σύντροφο, αφού όταν τα φώτα χαμηλώνουν, οι συστολές φεύγουν από το παράθυρο. Επίσης, το σκοτάδι μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι σύντροφοι αισθάνονται πιο ανεμπόδιστοι και ελεύθεροι να εκφράσουν τις επιθυμίες τους λεκτικά χωρίς να υπάρχει η ντροπή που προκαλεί η οπτική επαφή.

Ποικιλία και Πειραματισμός ή ευκολία:

Αναμμένα φώτα: Μερικά ζευγάρια βρίσκουν ότι ο πειραματισμός με διαφορετικές ρυθμίσεις φωτισμού (χαμηλός φωτισμός, φως των κεριών κλπ) προσθέτει ποικιλία στις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Εξάλλου, το να δοκιμάζετε κάτι διαφορετικό στις ερωτικές σας περιπτύξεις μπορεί να είναι ένας τρόπος να διατηρήσετε την οικειότητα συναρπαστική. Η επιλογή του σωστού φωτισμού μπορεί να συμβάλει σε μια ρομαντική και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Απαλά, ζεστά φώτα ή αρωματικά κεριά μπορεί να δημιουργήσουν μια άκρως αισθησιακή ατμόσφαιρα.

Σβηστά φώτα: Άλλοι μπορεί να εκτιμήσουν την απλότητα που προσφέρει το σκοτάδι, ιδιαίτερα καθώς εντείνει τις υπόλοιπες αισθήσεις. Επιτρέπει κατά κάποιον τρόπο την ιδιωτικότητα και η σύνδεση δεν είναι τόσο έντονη, όσο όταν υπάρχει η οπτική επαφή του συντρόφου. Το απόλυτο σκοτάδι μπορεί να χαλαρώσει τις αναστολές και να ξεκλειδώσει ζευγάρια που δεν έχουν μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους. Επιτρέπει επίσης σε ζευγάρια που βρίσκονται πολύ καιρό μαζί να ξεφύγουν, να φαντασιωθούν και να βυθιστούν απόλυτα μέσα στη στιγμή.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί:

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις, το κλειδί για μια απολαυστική σεξουαλική εμπειρία βρίσκεται στην ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Η επιλογή του πως θα ντύσετε με φως ή σκοτάδι τις ερωτικές σας στιγμές είναι προσωπική υπόθεση και αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να απολαμβάνετε, χωρίς δεύτερες σκέψεις και αναστολές, τις ερωτικές σας στιγμές.

Σχετικά άρθρα