Μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου – Άκρως θρεπτικό και χορταστικό γεύμα

Υλικά

Μερίδες: 2

  •  2 βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής
  •  40 γρ. «βούτυρο» καρύδας
  •  2 φέτες χαρουπόψωμο

Για την κρέμα αβοκάντο

  •  2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  •  120 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
  •  χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από το ένα
  •  ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα σπαράγγια

  •  1 μικρό ματσάκι άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα (ή 5-6 λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση)
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σπαράγγια

  1. Για να φτιάξουμε, μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου, αρχικά απλώνουμε, σε ένα μικρό ταψάκι, τα σπαράγγια και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα.
  2. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.

Κρέμα αβοκάντο

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Αυγά

  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα αυγά.

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
  3. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: Gastronomos

Σχετικά άρθρα