Γιατί οι σταρ του Χόλιγουντ λατρεύουν τους σπόρους Chia;

Πολλοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι celebrities που λατρεύουν τους σπόρους Chia και φροντίζουν να τους εντάξουν στη διατροφή τους.

Είναι λογικό όμως, το όνομά τους να μην είναι οικείο, ενώ σύμφωνα και με τη διατροφολόγο Κία Καραγιάννη, πολλοί αποθαρρύνονται από το να τους εντάξουν στην καθημερινή διατροφή.

Ποιοι σταρ τρώνε τους σπόρους Chia;

Όμως, τα οφέλη για τον οργανισμό και τη σιλουέτα είναι πολλαπλά. Και αυτό το ξέρουν καλά εκατοντάδες celebrities, ανάμεσά τους και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η ηθοποιός και επιχειρηματίας Γκουίνεθ Πάλτροου και η τραγουδίστρια Έλι Γκούλντινγκ, σύμφωνα με τα businessinsider.com και express.co.uk.

Πρόκειται για μια αρχαία τροφή που σύμφωνα με την ιστορία τη χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι και οι Μάγια καθώς και οι Ινδιάνοι της Νοτιοδυτικής Αμερικής και του Μεξικού για να παίρνουν ενέργεια. Είναι σπόροι με μεγάλη θρεπτική αξία αλλά λίγες θερμίδες.

Πώς θα τους εντάξεις στη διατροφή σου;

Μια κουταλιά της σούπας αποδίδει 60 θερμίδες και περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο. Επιπλέον, οι σπόροι Chia απορροφούν μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να δημιουργούν κορεσμό για αρκετή ώρα, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και εμποδίζουν τις λιγούρες!

Φαίνεται λοιπόν, πως η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει βρει τον τρόπο ώστε να προστατεύει το σώμα της από την αποθήκευση περιττού λίπους, κάνοντας την ιδανική επιλογή για να χάσει βάρος. Εξάλλου, η γεύση τους είναι τόσο ήπια και ευχάριστη που καταναλώνονται πολύ εύκολα.

Μπορούν να προστεθούν σε άλλα τρόφιμα χωρίς να αλλάζουν τη γεύση τους, ενώ μπαίνουν και σε γιαούρτι, χυμούς, σαλάτες, σάλτσες, σούπες, σπιτικό ψωμί και χειροποίητα μπισκότα.

https://www.instagram.com/p/B4dOnj_HvqF/

https://www.instagram.com/p/B9CUApDl0IL/

https://www.instagram.com/p/B8hh124DI9x/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γκουίνεθ Πάλτροου: Τα κεριά με άρωμα αιδοίου και ο… πρώην – Τι σχέση έχει με τη σημερινή του σύντροφο;

Πώς κρατά το σώμα της σε τόσο άξογη φόρμα η Αμάλ Κλούνεϊ; Η ακριβής δίαιτα που τηρεί

Σχετικά άρθρα