Καλαμαράκια κοκκινιστά thumbnail

Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά


Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
1 κιλό καλαμαράκια
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί


 


 

 


Εκτέλεση


Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.

Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X