Φέτες γαλέου τηγανητές με σκορδάτο πουρέ αρακά!

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Μ</span>ερακλίδικη ψαροφαγία έχει το σημερινό μενού!</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 φέτες γαλέου (περίπου 200 γρ. η καθεμία)</li>
<li>2 κουτ. σούπας κάππαρη</li>
<li>8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τον σκορδάτο πουρέ αρακά:</strong></p>
<ul>
<li>1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού αρακάς βρασμένος</li>
<li>100 γρ. ανθότυρο</li>
<li>1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη</li>
<li>10 φύλλα δυόσμου φρέσκα</li>
<li>6 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα</li>
<li>ελάχιστο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> 
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει και «τσιτσιρίζει» η κάππαρη, την αποσύρουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την πετάμε. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες γαλέου (σε δύο δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σκορδάτος πουρές αρακά:</strong> Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Λευκό κρασάκι οπωσδήποτε! Μια καλή παραδοσιακή ρετσίνα που αντιμετωπίζει και το ψάρι και το σκόρδο! Ενα χαρμάνι Σαββατιανό – Ροδίτη, ένα καθημερινό Chardonnay!</p>
<p> </p>
<p><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10΄</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα