Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Κολοκυθάκια στο φούρνο με τομάτα και ανθότυρο
Κολοκυθάκια στο φούρνο με τομάτα και ανθότυρο thumbnail

Κολοκυθάκια στο φούρνο με τομάτα και ανθότυρο

Υλικά


Για 6-8 άτομα

3 κολοκυθάκια
8 ντομάτες
300 γραμμάρια ανθότυρο
½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση


Καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα για όλη την οικογένεια με μόνο τρία υλικά Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Αλατίζετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε τις τομάτες για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρέστε τις άκρες. Κόβετε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε 15 λεπτά να στραγγίξουν. Χτυπάτε το ανθότυρο μαζί με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και προσθέστε το ανθότυρου ανακατεύοντας σταδιακά. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μια στρώση από κολοκυθάκια, ντομάτες ψημένες, μείγμα από ανθότυρο και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών μέχρι τελειώσετε με τις στρώσεις. Τέλος πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψήστε για 40 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.


Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά


Δοκιμάστε επίσης:


Μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα


Σαλάτα µε κολοκύθι, µανιτάρι και αυγό

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X