Σπαγγέτι με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />250 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγγέτι<br />2 κουταλιές της σούπας βούτυρο<br />4 ουγγιές (100 γραμμάρια) προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες<br />1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος<br />ξύσμα από ένα λεμόνι<br />χυμό μισού λεμονιού<br />2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό<br />τριμμένο τυρί παρμεζάνα<br />φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Βράζετε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.<br />Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τα ζυμαρικά καλά μια ή δύο φορές.<br /><br />Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέστε το μαϊντανό και ίσως μόνο ένα μικροσκοπικό λίγο πιο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα πάντα γύρω από μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε με το προσούτο και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα