Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Αυτογνωσία / Ποια αρώματα που φτιάχουν τη διάθεση και μειώνουν το στρες;
Ποια αρώματα που φτιάχουν τη διάθεση και μειώνουν το στρες; thumbnail
Βγάλτε από πάνω σας χρόνια με αυτό το άρωμα! Οι γυναίκες που αρωματίστηκαν με αυτό το μείγμα θεωρήθηκαν σε έρευνα, ως πέντε περίπου χρόνια νεότερες, από ότι όταν δε φορούσαν το άρωμα.

Ποια αρώματα που φτιάχουν τη διάθεση και μειώνουν το στρες;

Πώς το άρωμα μπορεί να ανεβάσει…


…τη διάθεσή σας-κι όχι μόνο


Μπορείτε να ανεβάσετε την διάθεσή σας με ένα "φσσσστ" της αγαπημένης σας κολόνιας; Κι όμως! Μπορείτε να νιώσετε όμορφα με ένα άρωμα. Η έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένες μυρωδιές μπορoύν να αλλάξουν την διάθεσή σας και να προωθήσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Θέλετε κάποια έμπνευση; Δείτε κάποια συστατικά σε αρώματα που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε, άλλος άνθρωπος.

 

“Πικάντικα” Λουλουδάτα. Θα αισθανθείτε πιο… ελαφριά σε δευτερόλεπτα με ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών & λουλουδιών, σύμφωνα με τον Alan Hirsch, MD, νευρολογικό διευθυντή του “Ιδρύματος Ερευνών & Αντιμετώπισης Όσφρησης & Γεύσης” στο Σικάγο.


Γκρέιπ φρουτ. Βγάλτε από πάνω σας χρόνια με αυτό το άρωμα! Οι γυναίκες που αρωματίστηκαν με αυτό το μείγμα θεωρήθηκαν σε έρευνα, ως πέντε περίπου χρόνια νεότερες, από ότι όταν δε φορούσαν το άρωμα.

Λουλούδια. Προσπαθείτε να απομνημονεύσετε μια ομιλία; Η γνωστή έρευνα του Δρ Hirsch έχει δείξει ότι ένα άρωμα που συνδυάζει λουλούδια κάνει τους ανθρώπους να μαθαίνουν πιο γρήγορα από ό, τι όταν είναι σε ένα χώρο χωρίς καθόλου άρωμα.

Γιασεμί. Προς όλους τους multitaskers: το γιασεμί έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενισχύσει της παραγωγικότητα σας, την συγκέντρωσή σας και να επιταχύνει το χρόνο αντίδρασής σας, λέει ο Δρ Hirsch.

Λεβάντα. Αποχαιρετήστε το άγχος! Αυτή η νότα χαλάρωσης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες. Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X