Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Άνδρας: Σημάδια ότι δε θέλει να κάνει σχέση
Άνδρας: Σημάδια ότι δε θέλει να κάνει σχέση  thumbnail

Mαργαρίτα, αναγνώστρια στου boro.gr

Άνδρας: Σημάδια ότι δε θέλει να κάνει σχέση

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας είμαι 22 χρονών και εδώ και 4 χρόνια νομίζω έχω πάθει εμμονή με ένα αγόρι. Στην αρχή ήμασταν μαζί. Όταν εγώ έφυγα φοιτήτρια μετά απο λίγο μπήκε σε νέα σχέση απο φόβο μη τον ξεχάσω εγω πρώτη. Απο τότε έως και τώρα έχει κάπια επικοινωνία ερωτική μαζί μου. Έχει απατήσει την σχέση του μαζί μου πολλές φορές και στα τηλέφωνα μου μιλάει ερωτικά μειώνοντας την σχέση του αλλά παρόλα αυτά δεν την χωρίζει. Νιώθω οτι έχω εμμονή κ όχι οτι τον θέλω. Ξέρω οτι έχω πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια. Έκανα σχέσεις μετά απο αυτον αλλά το μυαλό μου πάντα επιστέφει και εκείνος πάντα ασχολείται. Είναι φορές που χάνεται δεν μου μιλάει για μήνα, επιστρέφει για να ξαναχαθεί… Δεν μ' αρέσει ο τρόπος του θέλω να τον βγάλω απο μέσα μου αλλα πάντα καταλήγω σε αποτυχία. Ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Όλγα Κωνσταντίνου 


 Όλγα Κωνσταντίνου


Ακούγεται σαν ο άνθρωπος που έχετε επιλέξει έχει ως βασικό στοιχείο τη δυσκολία να δεσμευθεί γι' ἀυτό και μπαινοβγαίνει σε σχέσεις, μιλά υποτιμητικά γι' ἀυτές. Εσείς όμως έχοντας επιλέξει έναν τέτοιο άνθρωπο είναι σαν να επιβεβαιώνεται και τη δική σας αντίληψη που φαίνεται να εμπεριέχει το «δεν μπορώ να δεσμευτώ». Ακόμη για σας ο άνθρωπος αυτός φαίνεται να κινητοποιεί και δικές σας αντιλήψεις γύρω από το «δεν μπορώ να το έχω και πρέπει να τον αποκτήσω». Είναι δηλαδή σαν να παίζεται ένα παιχνίδι με αυτό τον άνθρωπο που έχει ως βασικούς κανόνες: «δεν μπορώ να δεσμευτώ»,  «φοβάμαι τη δέσμευση», «θέλω να αποκτήσω αυτόν που δεν μπορεί να δεσμευτεί». Οι κανόνες αυτοί δεν σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια σχέση με αυτόν τον άνθρωπο. Για να προχωρήσετε θα χρειασθείτε είτε και οι δύο ταυτόχρονα να αλλάξετε τους κανόνες είτε εσείς να σταματήσετε από την πλευρά σας να παίζετε αυτό το παιχνίδι. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X