Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Αφροδισιοφοβία: Λόγοι που φοβόμαστε(!) να κάνουμε σεξ
Αφροδισιοφοβία: Λόγοι που φοβόμαστε(!) να κάνουμε σεξ thumbnail

Αφροδισιοφοβία: Λόγοι που φοβόμαστε(!) να κάνουμε σεξ


Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση τα τελευταία χρόνια. Μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά συνήθη, όπως η γονόρροια και τα χλαμύδια, άλλα όμως είναι επικίνδυνα, όπως η λοίμωξη από τον HIV που μπορεί αργότερα να εξελιχθεί σε AIDS.
Η διάγνωση για κάποιο –λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο– ΣΜΝ μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση της αφροδισιοφοβίας. Όπως υποδεικνύει και ο όρος, πρόκειται για τη φοβία απέναντι στην πιθανή λοίμωξη από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.


Η αφροδισιοφοβία φαίνεται να είναι συχνότερη στους άντρες που έχουν μολυνθεί από κάποιο ΣΜΝ και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν τη συμβουλή ιατρού. Βασικό παράγοντα στην εκδήλωση της αφροδισιοφοβίας παίζει το αίσθημα της ντροπής που κατακλύζει το άτομο όταν έρχεται αντιμέτωπο με μια τέτοια κατάσταση.


Ο στιγματισμός και τα σχόλια που πιθανώς επακολούθησαν από τον περίγυρο (φίλοι, συνάδελφοι κ.λπ.) λόγω της λοίμωξης από το ΣΜΝ σαφώς φορτίζουν ακόμη περισσότερο το άτομο, ενισχύοντας τη φοβία.


Αρκετά άτομα με αφροδισιοφοβία επιλέγουν την πλήρη αποχή από το σεξ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μολυνθούν από κάποιο ΣΜΝ.


Η αντιμετώπιση της αφροδισιοφοβίας περιλαμβάνει συνήθως τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία.

Πηγή: onmed.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X