Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γιατί τρομάζουν οι άνδρες και φεύγουν από μια σχέση
Γιατί τρομάζουν οι άνδρες και φεύγουν από μια σχέση thumbnail

Ελίνα, 26 ετών

Γιατί τρομάζουν οι άνδρες και φεύγουν από μια σχέση

Aναγνώστρια ρωτά:


Καλημέρα Είμαι η Ελίνα 26 χρονών και πριν 1,5 μήνα περίπου χώρισα με τον φίλο μου Ήμασταν λίγο λιγότερο από 1,5 χρόνο μαζί από τον δεύτερο μήνα συγκατοικήσαμε με δική του πρωτοβουλία και όλα πήγαιναν υπέροχα Αυτός είναι 32 και σύμφωνα με τα λόγια του πρώτη φορά έμπαινε στην διαδικασία της συγκατοίκησης Ξαφνικά μια μέρα ήθελε να συζητήσουμε και μου είπε πως δεν νιώθει ότι μπορεί να προχωρήσει παρακάτω μαζί μου Μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα την ίδια μέρα σε πολύ κακή κατάσταση Από τότε έχουμε βρεθεί 2 φορές Την πρώτη για να μου δώσει κάποια πράγματα που μέσα στον πανικό ξέχασα εκεί Σε αυτήν την συνάντηση καθόμασταν με τις ώρες και απλά συζητούσαμε περι ανέμων και υδάτων Μου είπε πως ότι να χρειαστώ θα είναι δίπλα μου Την δεύτερη συνάντηση την προκάλεσα εγώ γιατί χρειαζόμουν να συζητήσουμε να καταλάβω τι έγινε και μου εκεί μου είπε ότι τον τελευταίο μήνα δεν αισθανόταν το ίδιο όπως παλιά Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι πώς γίνεται μέσα σε ένα μήνα να σταματήσεις να αισθάνεσαι το ίδιο και οη σύντροφός σου να μην το καταλαβαίνει Και αφού μιλάμε για έναν μήνα γιατί δεν το συζητήσαμε πρώτα ή δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό και πήρε μόνος του την απόφαση να χωρίσει Γιατί δεν προσπάθησε από την στιγμή που εξαρχής δήλωνε τρελά ερωτευμένος Στο τέλος της συνάντησης μου είπε ξανα ότι θα είναι δίπλα μου αν τον χρειαστώ και πως δεν είμαστε εχθροί Ξέρω ότι άλλη γυναίκα δεν υπάρχει Δεν ξέρω μετά από αυτά αν υπάρχει περιθωριο να προσπαθήσω επανασύνδεση Πρέπει να το θέλουν και οι δυο αλλά η απότομη και ξαφνική αντιμετώπιση που είχα από την πλευρά του μου έχουν κόψει τα φτερά Ευχαριστώ


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Ο φίλος σας μοιάζει να έχει συναισθήματα για σας όμως δε φαίνεται να μπορεί να τα εξωτερικεύσει στο βαθμό που να μη τρομάζει με το αποτέλεσμα. Έτσι καταλήγει να είναι αναποφάσιστος. Αυτό το πράγμα κάπως σας μπερδεύει και σαν άνθρωπο και στη σχέση σας μαζί του. Αν δε, είναι και τόσο εσωστρεφής όσο περιγράφετε, δηλαδή κρατά ανησυχίες μέσα του πως θα μπορούσατε να καταλάβετε κάτι αν δεν είσαστε ήδη ανήσυχη; Μήπως αυτό δεν είναι ένδειξη ανασφάλειας όμως; Μήπως δεν κουράζει εσάς την ίδια; Αν συνεχίζετε να τον θέλετε, καλά κάνετε και μιλάτε μαζί του και συζητάτε. Αλλά σκεφτείτε και τον εαυτό σας: Είστε διατεθειμένη να πάτε σε πιο αργούς ρυθμούς; Δείξτε του πως δε χρειάζεστε μεγάλες αποφάσεις για να πειστείτε. Πως τα μεγάλα πράγματα γίνονται λίγο-λίγο και πως δεν έχετε σκοπό να κάνετε κατάληψη στη ζωή του. Έτσι κι αλλιώς το πάθος είναι έξω απ' την καθημερινότητα. Έχετε τη δική σας καθημερινότητα στην οποία θέλετε να είναι και αυτός. Είναι σημαντικό να του δείξετε πως θέλετε κι εσείς το δικό σας χώρο εκτός απ'αυτόν.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X