Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τα παράπονα της μητέρας όταν ο γιος παντρεύεται
Τα παράπονα της μητέρας όταν ο γιος παντρεύεται thumbnail

Μάρω, αναγνώστρια του boro.gr

Τα παράπονα της μητέρας όταν ο γιος παντρεύεται

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Έχω πρόβλημα στη σχέση μου με το γιο μου, δε θέλει να ρωτάω ούτε τι κάνουν αυτός και η γυναίκα του και το μωρόμ θέλει να μην ασχολούμαι είναι η απάντησή του όταν έχει προβλήματα οικονομικά λογαριασμούς, είναι μελιστάλακτος όταν θέλει να του στείλω χρήματα εκείνος μένει στην Ελλάδα εγώ στην Αγγλία. Μου συμπεριφέρεται πολύ απότομα και με απομακρύνει χρειάζομαι τη βοήθειά σας στεναχωριέμαι δε μπορώ να κοιμηθώ δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω όταν μου τηλεφωνήσει και χρειάζεται πάλι τη βοήθειά μου, πώς πρέπει να το διαχειριστώ; 


Στο ερώτημά σoυ απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης 


 Νικόλαος Βαμβακάρης


http://www.normavitae.com


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Δίνετε την εικόνα μιας αντίθεσης κατά την οποία ο γιος σας εγείρει τείχος ανάμεσα σε σας και την οικογένειά του αλλά από την άλλη μοιάζει να μην αξιώνει την ίδια αυτονομία στα οικονομικά θέματα. Φαίνεται αυτό να σας μπερδεύει σε σημείο που να αναρωτιέστε σοβαρά πως να το διαχειριστείτε. Μοιάζει να έχετε μια αξίωση κατά βάθος η οποία δεν είναι συμβατή μ'αυτό που συμβαίνει στη σχέση σας με το γιο σας. Είναι σημαντικό για να συνεννοηθείτε, να δείτε πως το έχει αυτός στο μυαλό του. Να του ζητήσετε να σας εξηγήσει. Στη συνέχεια πείτε του κι εσείς πως το σκέφτεστε: π.χ.: "άμα θες να βάλεις όντως τα όριά σου με αυτό τον τρόπο, πως νιώθεις άνετα να μου ζητάς λεφτά;" Είναι σημαντικό η συζήτηση αυτή να γίνει σε ήπιους τόνους γιατί άπτεται πολύ λεπτών ζητημάτων όπως αυτό της παρεμβατικότητας και της αυτονομίας από τη μεριά του και της μοναξιάς και του αισθήματος αδικίας από τη δική σας. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X