Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ξεχάστε τα όλα: Αυτό είναι το βασικό "σημάδι" της απιστίας
Ξεχάστε τα όλα: Αυτό είναι το βασικό "σημάδι" της απιστίας  thumbnail

Μαρία αναγνώστρια του boro.gr

Ξεχάστε τα όλα: Αυτό είναι το βασικό "σημάδι" της απιστίας

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα. Είμαι με κάποιον άνθρωπο εδώ και 4 χρόνια είναι 45 χρόνων και εγώ 29 χρόνων έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι θέλει να βρει άλλη γυναίκα πως θα καταλάβω τα σημάδια ότι τελείωσε αυτό που έχουμε;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Τα "σημάδια" που ψάχνετε είναι συνήθως μια σύγκριση του "πριν" με το "τώρα" αλλά με ένα φίλτρο ανασφάλειας.Δηλαδή αν κοιτάξετε το πως ήσαστε πριν και βρείτε πως τώρα είστε διαφορετικά, πως θα είστε σίγουρη πως πρόκειται για παρακμή και όχι για μια άνεση που διαμορφώσατε προσωπικά μεταξύ σας; Στην αρχή οι άνθρωποι εκδηλώνουν σωματική εγκύτητα σημαντικά περισσότερη απ'όσο ένα χρόνο ή δύο χρόνια μετά. Όμως αυτό από μόνο του μπορεί να είναι δείγμα παρακμής της σχέσης; Ή μήπως σημαίνει πως η σωματική επαφή αντικαταστάθηκε σε κάποιο βαθμό με λεκτικούς τρόπους εγκύτητας όπως π.χ. χαριτωμένα υποκοριστικά που λένε συνήθως τα ζευγάρια μεταξύ τους; Σημαντικό ερώτημα πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας είναι να αναρωτηθείτε γιατί ψάχνετε "τα σημάδια"; Για να φύγετε εσείς πρώτη; Για να διορθώσετε τη συμπεριφορά σας; Επειδή φοβάστε ότι η αμεσότητα δεν αποδίδει; Εντοπίστε το λόγο που σας κάνει ανήσυχη. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να συζητήσετε την ανησυχία σας με το σύντροφό σας. Είστε μαζί και φοβάστε για το μετά, νιώθετε μια ανασφάλεια ως προς το τώρα. Επικοινωνήστε το. Μη μένετε μόνη στη σχέση σας. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X