Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Κάνεις σεξ μαζί του; Σημάδια ότι μπορεί να είναι διεστραμμένος
Κάνεις σεξ μαζί του; Σημάδια ότι μπορεί να είναι διεστραμμένος  thumbnail

Κάνεις σεξ μαζί του; Σημάδια ότι μπορεί να είναι διεστραμμένος


Τι είναι διαστροφή στο σεξ;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Η σεξουαλική διαστροφή είναι μια αηοκλίνουσα συμπε­ριφορά στο σεξ που δεν περιορίζεται μόνο στη σε­ξουαλική ζωή του ατόμου. Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να αποκλείει τπ συμμετοχή ενός συντρόφου ή να προκαλεί κακό στο σύντροφο, ενώ συνήθως αποτελεί εμπόδιο για τη δημιουργία δεσμού με τους άλλους ανθρώπους. Όσο αφορά το ίδιο το άτομο, η διαστρο­φή του προκαλεί σημαντική ενόχληση ή επηρεάζει με αρνητικό τρόπο την κοινωνικότητά του, την εργασία του ή τις προσωπικές του σχέσεις.


Υπάρχουν φαντασιώσεις που υποδηλώνουν διαστροφή;


Ορισμένες ασυνήθιστες φαντασιώσεις φοβίζουν, δημι­ουργούν ενοχές και ανησυχία για το περιεχόμενό τους.


Η φαντασίωση είναι μια φυσιολογική ψυχική λειτουργία που μπορεί να ενδυναμώσει και να εμπλουτίσει το ερωτικό παιχνίδι. Είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί το περιεχόμενο μιας φαντασίωσης σαν φυσιολογικό ή παθολογικό. Με αυτή την έννοια το περιεχόμενό τους συνήθως δεν έχει τόση σημασία και για τις πιο περί­πλοκες και ασυνήθιστες φαντασιώσεις, όσο αυτές μένουν στο επίπεδο του παιχνιδιού, της σκέψης και της φαντασίας και δεν περνούν στην πράξη. Δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν λοιπόν οι φαντασιώσεις, αλλά να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε για τον εμπλουτισμό μιας σεξουαλικής επαφής και να τις μοιραζόμαστε με το σύντροφό μας.


Ποιες είναι οι σεξουαλικές διαστροφές;


Οι σημαντικότερες σεξουαλικές διαστροφές είναι η παιδοφιλία, η επιδειξιομανία, ο σεξουαλικός σαδισμός, ο σεξουαλικός μαζοχισμός, η ηδονοβλεψία, ο φετιχισμός, η εφαψιομανία, η τηλεφωνική αισχρολογία (σκατολογία), η νεκροφιλία, η μεροφιλία, η ζωοφιλία, η κοπροφιλία, η κλυσμοφιλία και η ουροφιλία.


Τι είναι ο σεξουαλικός μαζοχισμός;


Στο σεξουαλικό μαζοχισμό υπάρχουν έντονες, σεξουα­λικά διεγερτικές φαντασιώσεις και συμπεριφορές του ατόμου που αφορούν πράξεις (πραγματικές και όχι προσομοίωση πράξεων), κατά τις οποίες ταπεινώνεται, δέρνεται ή το κάνουν να υποφέρει με διάφορους άλλους τρόπους. Η διαστροφή αυτή είναι συχνότερη στους άντρες και οφείλει το όνομά της στον Leopold von Sacher-Masoch, έναν Αυστριακό συγγραφέα του 19ου αιώνα, του οποίου οι ήρωες αντλούσαν ηδονή με το να υφίστανται την κακομεταχείριση και την εξουσία γυναικών.


Απόσπασμα από το βιβλίο 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. Οι πληροφορίες που διαβάσατε δε συνιστούν ιατρικές οδηγίες και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις ακολουθήσετε ειδικά αν δεν έχετε γνωρίσει τον ιατρό σας. 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X