Αρχική / Συνταγές / Χοιρινό ψητό με ανανά
Χοιρινό ψητό με ανανά thumbnail

Χοιρινό ψητό με ανανά


Συστατικά




  • 4 kg χοιρινό χέρι κατά προτίμηση

  • 8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά

  • πατάτες

  • 2 κύβοι

  • 330 γρ. μπύρα

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 50 ολόκληρα γαρύφαλλα

  • μπούκοβο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ελαιόλαδο

  • θυμάρι


Για το σιρόπι



  • 1/3 του φλ. μέλι

  • 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη


Μέθοδος Εκτέλεσης



Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb



  • Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους.

  • Ρίχνουμε τη μπύρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο.

  • Προσθέτουμε το μπούκοβο.

  • Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε έξτρα μπούκοβο και αλάτι.

  • Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρύφαλλα.

  • Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά.

  • Ψήνουμε ξανά για 30 – 40 λεπτά.

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

  • Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι.

  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

  • Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.


Για το σιρόπι



  • Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά.



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X