Κοκτέιλ ζεστού κρασιού: Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας προσφέροντας τους ένα απολαυστικό ποτό που πίνεται ζεστό ή κρύο στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!

Το τέλειο ρόφημα για πάρτι, καθώς μπορεί να παρασκευαστεί πολύ νωρίτερα, και στη συνέχεια να το βγάλετε από το ψυγείο καθώς φτάνουν οι καλεσμένοι – ή να το σερβίρετε ζεστό για ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο ζεστό κοκτέιλ.

Συστατικά

  • 100gr καστανή ζάχαρη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • 150 ml νερό
  • 1 λεμόνι
  • 2 πορτοκάλια
  • 150 ml Cointreau
  • 750 ml/ 1¼ μπουκάλι κρασί ανοιχτό κόκκινο (π.χ. Beaujolais)
  • Twist από ξύσμα πορτοκαλιού και έναν αστεροειδή γλυκάνισο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη με 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 ξυλάκι κανέλας, 4 γαρύφαλλα και 150 ml νερό. Αφήνουμε σιγά σιγά να βράσει, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, μετά αδειάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα από χοντρό γυαλί που δεν φοβόμαστε ότι θα σπάσει από τη θερμότητα και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε 1 λεμόνι και 2 πορτοκάλια, μαζί με τις λεπτές φέτες τους, στην κανάτα μαζί με 150 ml Cointreau και ένα μπουκάλι 750 ml ανοιχτό κόκκινο κρασί, όπως ένα Beaujolais. Ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα, αν είναι δυνατό.
  • Σερβίρεται παγωμένο ή ζεστό, με ένα twist από ξύσμα πορτοκαλιού και έναν αστεροειδή γλυκάνισο. Αν θέλετε να σερβίρετε ένα παραδοσιακό ζεστό κρασί, δεν χρειάζεται να το κρυώσετε – απλά το ζεσταίνετε χωρίς βράσιμο και σερβίρετε σε ποτήρια ανθεκτικά στη θερμότητα.

Σχετικά άρθρα