Απολαυστική συνταγή από χοιρινό κότσι με βερίκοκα και δαμάσκηνα στη γάστρα για το γιορτινό σας τραπέζι!

Η πιο λαχταριστή συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι θέλει χοιρινό κότσι με βερίκοκα και δαμάσκηνα στη γάστρα. Είναι πανεύκολη, γρήγορη και κυρίως πεντανόστιμη για να ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά

1.5 κιλό κρέας (χοιρινό κότσι)

8 κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα

2 μεγάλα καρότα

1 πράσινη πιπεριά

3 φλ. μανιτάρια λευκά

2 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι θυμάρι

1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

1/2 ποτήρι νερό

12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

6 βερίκοκα

10 μικρές στρόγγυλες πατάτες

ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα νερά και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν. Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες τα τοποθετούμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το κρέας, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα αναμείξεως. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 C για 2 ώρες περίπου. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Σχετικά άρθρα