Υποδεχτείτε το κρύο με την πιο νόστιμη και ελαφριά κρεατόσουπα με λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες (μόνο 425 θερμίδες)

Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, μια θρεπτική και υγιεινή κρεατόσουπα με λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο για να υποδεχτούμε το κρύο που έρχεται, συνδυάζοντας τα οφέλη της πρωτεΐνης του μοσχαρίσιου κρέατος με τις βιταμίνες των λαχανικών μας.

Υλικά:

  • 800 γρ. μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε μέτρια κομματάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα σε μισοφέγγαρο
  • 1 κομμάτι σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο
  • 3 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κρόκοι αβγών
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας ή στην κατσαρόλα μας και το σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται. Αφήνουμε να βράσει 10΄ και συνεχίζουμε να ξαφρίζουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κύβο και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Όταν η χύτρα αρχίσει να σφυρίζει κατεβάζουμε τη φωτιά για να είναι χαμηλή. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40΄.
  • Όσο βράζει το κρέας ψιλοκόβουμε τα λαχανικά για την κρεατόσουπα. Όταν περάσουν τα 40΄ κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά. Σε 5΄την ανοίγουμε για να φύγει ο ατμός και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το ρύζι και 700 γρ. νερό ζεστό. Βάζουμε ξανά τη χύτρα ανοιχτή σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά με το κρέας για 45΄ περίπου.
  • Στο τέλος χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμόνι. Κατεβάζουμε την κρεατόσουπα από τη φωτιά, παίρνουμε μια κουταλιά από τον ζεστό ζωμό και την ανακατεύουμε με το αβγολέμονο. Τέλος ρίχνουμε το αβγολέμονο στην χύτρα όσο είναι ζεστό το φαγητό μας και είναι έτοιμο.

Σχετικά άρθρα