Έχετε δοκιμάσει την πεντανόστιμη σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον με κινόα, ρεβίθια και φιστίκια Αιγίνης; Φτιάξτε κι εσείς την συνταγή που σερβίρουν τα καλύτερα εστιατόρια των ΗΠΑ

Αυτή η σαλάτα σίγουρα θα γίνει η νέα αγαπημένη σας συνταγή! Είναι υγιεινή, νόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση. Λοιπόν, τι περιμένετε; Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας!

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 400γρ ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψημένα αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε και στραγγίστε την κινόα.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κινόα με το νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Αφρατέψτε το με ένα πιρούνι και μετά αφήστε το να καθίσει για 5 με 10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τη μαγειρεμένη κινόα και τα ρεβίθια σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα φιστίκια Αιγίνης, τη φέτα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας σας.
  6. Μπορείτε να τη σερβίρετε αμέσως ή να την αφήσετε να κρυώσει για μερικές ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Συμβουλές και κόλπα:

  • Για μια πιο γευστική σαλάτα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο με άρωμα λεμόνι.
  • Αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη στην κουζίνα σας, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη σε 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένη μέντα.
  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τη σαλάτα και να τη βάλετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, την αφήνουμε να καθίσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικά άρθρα