Λαχταριστή, διαιτητική και σούπερ θρεπτική συνταγή από κοτόπουλο με ρόδι, κουσκούς και καβουρδισμένο αμύγδαλο – Είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά!

Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή από κοτόπουλο με ρόδι, κουσκούς και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Το ρόδι περιέχει πολλές βιταμίνες( Α,C,Ε), σίδηρο, φολλικό οξύ, κάλιο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως ταννίνες, πολυφαινόλες και ελλαγικό οξύ.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 200 γρ κουσκούς
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • Φιλέτα κοτόπουλου 600 γρ
  • 4 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • 190 ml χυμός ροδιού (φυσικός, χωρίς ζάχαρη)
  • 100gr σπόρους ροδιού
  • 100 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο σε νιφάδες
  • μια μεγάλη χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ με λίγο καρύκευμα και θρυμματίζουμε στο μισό κύβο ζωμού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από το κουσκούς να το σκεπάσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει.
  • Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τον χυμό ροδιού και τον υπόλοιπο κύβο ζωμού και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο. Τέλος προσθέτους και τους σπόρους του ροδιού, κρατώντας λίγους να για να ρίξουμε πάνω από το πιάτο μας στο σερβίρισμα.
  • Αφού έχει αφρατέψει το κουσκούς, το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς και περιχύνουμε τη σάλτσα και τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού στο πιάτο μας.

Σχετικά άρθρα