Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα thumbnail

Γαλατόπιτα

Υλικα



  • 1 βανίλλια

  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

  • 7 φλυτζάνια γάλα

  • 10 αυγά

  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα

  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο



Εκτέλεση


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C 

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν 

-Χτυπάτε τα αυγά καλά 

-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς 

-Χαμηλώνετε τη φωτιά 

-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει 

-Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά 

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι 

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 

-Απλώνετε τη γέμιση 

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο 

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί 

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε 

-Ραντίζετε με βούτυρο 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο 





sintages.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X