Αρχική / Σεξ / Τι μαθαίνει η γυναίκα, μετά απο μια απιστία!
Τι μαθαίνει η γυναίκα, μετά απο μια απιστία! thumbnail

Τι μαθαίνει η γυναίκα, μετά απο μια απιστία!

Απρόσμενα,  ευχάριστα,  είναι τα νέα για τις απανταχού… απατημένες!  Νέα βρετανο- αμερικανική έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα και να προβάλλει  σε μακροπρόθεσμο πλάνο, τα οφέλη, μιας απιστίας.


Όσο κι αν αυτό δημιουργεί μια αίσθηση θυμηδίας  καθώς ένας χωρισμός, πόσο μάλλον μια απιστία ενέχει, εκ των πραγμάτων, στενάχωρες και όχι μόνο καταστάσεις, τα ευρήματα της νέας  έρευνας παρουσιάζουν μια άλλη οπτική της εν λόγω κατάστασης.  Πιο αναλυτικά, παρουσιάζει τα οφέλη για την απατημένη σύζυγο, σε μελλοντικό χρόνο.


Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές απο το πανεπιστήμιο Μπιγκχάμπτον της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, οι απατημένες γυναίκες μπορεί να χάνουν το άλλο τους «μισό» κερδίζουν όμως σε επίπεδο νέων σχέσεων καθώς οι επιλογές τους στο εξής στο ερωτικό κομμάτι της ζωής τους είναι πιο προσεκτικές.


Αν αναρωτιέσται τώρα, ποιός είναι ο χαμένος στην όλη υπόθεση, οι ερευνητές «δείχνουν»  το τρίτο πρόσωπο που έχει εμπλακεί στην απιστία.  Κι αυτό γιατί καλείται να συμβιώσει με έναν άντρα που δεν έχει και το καλύτερο «μητρώο» στον έρωτα.  Αντίθετα, η απατημένη σύζυγος, αφού περάσει τη δύσκολη κατάσταση με έντονη τη συναισθηματική φόρτιση, θα καταφέρει να ισορροπίσει. Και  η εμπειρία αυτή θα την κάνει πιο «σοφή» ή αλλιώς πιο επιλεκτική. Άλλωστε ένα απο τα ευρήματα της νέας έρευνας, θέλει την απατημένη σύζυγο αφού βιώσει την περίοδο της  θλίψης, να περνά σε άλλο «μοτίβο». Να μπορεί δηλαδή να αποκωδικοποιεί καλύτερα τις ενδείξεις «χαμηλής συντροφικής αξίας» σε έναν άντρα. Κάτι που σίγουρα θα την βοηθήσει εφεξής να αποφύγει τις επισφαλείς επιλογές. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X